Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 19 januari 2018

Leefbaar Rotterdam organiseert debat over identiteit


Leefbaar Rotterdam organiseert op 12 februari in het Wereldmuseum het debat Weg met ons. De partij heeft haar buik vol van de afkeer van de Nederlandse cultuur, historie en tradities. Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf, initiatiefneemster van het debat: “Het is tijd om een tegengeluid te geven en de confrontatie op te zoeken.”

Zwarte Piet wordt in de ban gedaan, onze zeehelden verguisd en waar andere steden het goede voorbeeld geven, wordt in de Rotterdamse gemeenteraad onze Nederlandse vlag door het links-islamitische blok geboycot. Niet eerder zagen we de weg-met-ons-beweging zich zo heftig manifesteren als nu. Leefbaar Rotterdam hekelt deze ontwikkeling en organiseert daarom, in navolging van de veelbesproken debatten Intolerant tegen intolerantie en De Vijfde Colonne, opnieuw een debat.

Vragen die in het debat Weg met ons aan bod komen zijn: Wat kenmerkt nu precies onze Nederlandse identiteit? Waarom is er een schaamtecultuur rondom onze identiteit: onze cultuur, historie en tradities? Hoe moeten we omgaan met mensen die aanstoot nemen aan onze nationale symbolen en helden van weleer? Wat is de invloed van migratie op onze identiteit en hoe kunnen we te midden van 175 nationaliteiten onze identiteit waarborgen?

Deelnemers
Te gast zijn onder anderen Wierd Duk (journalist/historicus), Geerten Waling (historicus), Sid Lukkassen (politiek filosoof), Shirin Musa (oprichter Femmes for Freedom), Rachid Benhammou (ondernemer/journalist), Thomas von der Dunk (historicus/publicist), Farid Azarkan (TK-lid Denk). Het debat wordt gemodereerd door Ebru Umar

Aanmelden
Aanmelden voor het debat is verplicht en kan via . o.v.v. Debat. Stuur ons a.u.b. je voor- en achternaam + geboortedatum. Wees er op tijd bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wat: Weg met ons (debat)
Wanneer: maandag 12 februari, 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Waar: Wereldmuseum, Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Laatste nieuws