Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 11 mei 2020

Leefbaar Rotterdam meldt onrust bij Laurens


Bron: Dagblad010

Oudere medewerkers van zorginstelling Laurens – soms al 25 tot 30 jaar in dienst - hebben zich beklaagd bij Leefbaar Rotterdam omdat ze worden aangemoedigd om werkloos thuis te gaan zitten.

Volgens de gedupeerden drukken zij zwaarder op de begroting dan jongeren of externe krachten. Bovendien zeggen ze in brieven aan Leefbaar dat eerdere toezeggingen structureel niet zijn nagekomen en dat arbeidsrechtelijke procedures moedwillig worden geschonden.

De raadsleden Jami en Van Aalst, aan wie de klachten zijn doorgespeeld, hebben inmiddels zorgwethouder De Langen om een onderzoek gevraagd.

‘’Het getuigt van een slechte mentaliteit om werknemers de werkloosheid in te pushen’’, zegt het tweetal. ‘’En het is ons ook ter ore gekomen dat personeelsleden kansen krijgen in nieuwe functies met eventuele omscholing, maar vervolgens maandenlang moeten wachten op een reactie. Daarbovenop hebben personeelsleden na drie maanden werk op een bepaalde afdeling recht op een contract conform de uitgevoerde functie. Maar er is ons een voorbeeld bekend van een personeelslid dat na vijf maanden van werkzaamheden alsnog geen contract kreeg en bovendien uit de functie is ontheven. Als klap op de vuurpijl werd iemand extern aangenomen.’’

Leefbaar Rotterdam hoopt dat wethouder De Langen kans ziet om de nu plotseling overbodige medewerkers van Laurens tijdens deze coronacrisis in te zetten op tal van andere terreinen binnen het zorgdomein.

Laatste nieuws