Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 30 november 2017

Leefbaar Rotterdam maakt statement voor behoud identiteit


Met een Nederlands en Rotterdams tafelvlaggetje maakten de fractieleden van Leefbaar Rotterdam vandaag in de raadzaal een statement voor het behoud van onze identiteit. Het betreft een ludieke vergeldingsactie nadat eerder deze maand een motie van Leefbaar Rotterdam voor het plaatsen van de Nederlandse en Rotterdamse vlag in de raadzaal door de linkse partijen werd geboycot.

Met de actie wil Leefbaar Rotterdam opnieuw aandacht vragen voor de identiteitskwestie. “We vinden het onbegrijpelijk dat onze Nederlandse en Rotterdamse vlag, die ons vervullen van trots en verbinden in tijden van vreugde en verdriet, van links geen plaats mogen krijgen in onze raadzaal. Leefbaar Rotterdam heeft het helemaal gehad met die toenemende weg-met-ons mentaliteit. De afkeer van onze vlag past in een treurig rijtje van Zwarte Piet, Witte de With en Piet Hein”, aldus fractievoorzitter Ronald Buijt. 

Leefbaar Rotterdam diende de vlaggenmotie in op 14 november tijdens het debat over de begroting 2018. CDA, VVD en CU-SGP steunden de motie. De motie werd verworpen door PvdA, GL, SP, NIDA, D66 en PvdD.

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Laatste nieuws