Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 29 januari 2020

Leefbaar Rotterdam: maak werk van veilig werkklimaat


Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman.

Rotterdam - Ambtenaren van de gemeente Rotterdam die slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag moeten beter beschermd worden.

Dat stelt Leefbaar Rotterdam. Morgen is er op verzoek van raadslid Tanya Hoogwerf een debat over het onveilige werkklimaat bij de gemeente en daarin zal ze een motie indienen waarbij slachtoffers dezelfde bescherming en hulp moeten krijgen als klokkenluiders.

Ze is boos op de gemeente als werkgever naar aanleiding van een rapport van de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag voor de Decentrale Overheid (LKOG), waarin staat hoe de gemeente omgaat met gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie.

Harde conclusies

Volgens haar trekt de LKOG ’harde conclusies over de opstelling van de gemeente’ en komt het erop neer dat Rotterdam als werkgever mensen in de kou laat staan die iets verschrikkelijks is overkomen.

Ze verwijst naar een casus waarbij een vrouwelijke handhaver van de gemeente door haar mentor werd gedwongen tot seksuele handelingen. De man zou uiteindelijk zijn ontslagen, terwijl hij al langer bekend zou hebben gestaan om zijn dubieuze gedrag.

Signalen zouden niet zijn opgepakt, waardoor ook andere medewerkers in gevaar zijn gebracht. De LKOG adviseert de gemeente dan ook vaart te maken om tot een ’veilig werkklimaat’ te komen.

Daarbovenop komt nog eens dat slachtoffers aan hun lot worden overgelaten. Gesprekken met vertrouwenspersonen leveren niet direct iets op en slachtoffers moeten zelf opdraaien voor juridische kosten, stelt Hoogwerf.

„En dit staat niet op zich, zo blijkt uit het rapport. Bij dezelfde problemen sta je alleen, de gemeente zorgt niet voor een warm bad. Het wordt structureel niet opgepakt, mensen worden in de steek gelaten.’’

Regeling

Daarom moet er een vergelijkbare regeling voor slachtoffers komen als bij klokkenluiders die wel beschermd zijn. „Daar komen ze nu nog niet voor in aanmerking.’’

En dat frappeert Hoogwerf. „Het kan niet zo zijn dat de gemeente in woord aangeeft hard op te treden tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie, maar als puntje bij paaltje komt niet doorpakt wanneer zich ernstige, concrete gevallen aandienen.’’ Met een regeling hoeven slachtoffers zich niet meer druk te maken om de arbeidsplek en eventuele financiële en juridische consequenties.

„Ze hebben al genoeg aan hun hoofd.’’

Naast een betere bescherming achteraf zal Hoogwerf verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils ook voorstellen doen om seksueel grensoverschrijdend gedrag daadkrachtiger aan te pakken.

Laatste nieuws