Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 19 mei 2016

Leefbaar Rotterdam lanceert jongerenafdeling


Op zondag 29 mei lanceren de jongeren van Leefbaar Rotterdam hun eigen jongerenafdeling. Met een hart voor Rotterdam en een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit hebben zij tot doel jongeren te betrekken bij Leefbaar Rotterdam en het gedachtengoed van Pim Fortuyn door te geven aan een nieuwe generatie Rotterdammers.

Puck van Putte (23), één van de kartrekkers: “Jong Leefbaar Rotterdam wil een platform bieden aan jongeren die hart hebben voor Rotterdam en zich verwant voelen met het gedachtengoed van Fortuyn. Daarnaast gaan we jongeren betrekken bij activiteiten van Leefbaar Rotterdam en de partij ondersteunen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Er valt voor jongeren die geïnteresseerd zijn in politiek weer iets te kiezen in Rotterdam!”

Thomas Hendrikse (29) waarschuwt dat de jongerenafdeling van Rotterdams grootste politieke partij alles behalve een saai borrelclubje wordt. “Rotterdam is een stad van doeners en aanpakkers. Niet lullen, maar poetsen. Zo zijn wij ook. Daarom zullen we regelmatig de straat op gaan, in gesprek gaan met jonge Rotterdammers en meehelpen bij het organiseren van partijactiviteiten.”

Toch gaan de jonge Leefbaren ook een stevig robbertje debatteren niet uit de weg, recht voor zijn raap en met een gezonde dosis realisme. Lennard van Mil (24): “Jong Leefbaar Rotterdam zal het debat voeren met het hart op de tong. Net als de pragmaticus Fortuyn zijn wij niet in te delen in één van de klassieke stromingen, ons motto is dan ook: “Niet links, niet rechts, maar Rotterdams!”

Leefbaar Café
In het aankomende Leefbaar Café stellen de jonge Leefbaren zich graag aan u voor en gaan onze politici in spé het debat aan!

Wat: Leefbaar Café (Aftrap Jong Leefbaar Rotterdam)
Wanneer: zondag 29 mei, van 16:30 uur tot 17:30 uur (vrij toegankelijk, aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Rotterdam).
Waar: Jazzpodium BIRD, Raampoortstraat 26-28, 3032 AH Rotterdam

Geïnteresseerd in Jong Leefbaar Rotterdam? Zorg dat je bij de aftrap bent of meld je alvast aan bij Robert Simons (bestuursvoorzitter): ..

Laatste nieuws