Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 24 juni 2019

Leefbaar Rotterdam: Korte metten met aso-bruiloft!


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Nikki Catlender.

Bruiloftsgasten hebben zich zaterdagmiddag op de Coolsingel in het centrum van Rotterdam fors misdragen. Een trouwstoet met luxe voertuigen veroorzaakte volgens de politie veel overlast.

De politie kreeg tientallen telefoontjes binnen van mensen die last hadden van de stoet. ,,Men vindt dat niet zo prettig’‘, liet de politie op Facebook weten.

Op de Westzeedijk maakten agenten een einde aan de overlast door de voertuigen te stoppen. Alles is volgens de politie vastgelegd door cameratoezicht. Het is onbekend of de bestuurders een boete krijgen voor hun rijgedrag.

Het is niet voor het eerst dat bruiloftsgasten zich misdragen op de Rotterdamse wegen. Leefbaar Rotterdam riep eerder al op bestuurders in overlastgevende trouwstoeten keihard aan te pakken.

Fractievoorzitter Joost Eerdmans stelde dat er wekelijks meldingen binnenkomen over asociaal rijgedrag in trouwstoeten van Marokkaanse en Turkse Rotterdammers.

De mensen in de stad zijn dit volgens Eerdmans spuugzat. Hij zei dat het ‘idiote gedrag met alle beschikbare middelen de kop moet worden ingedrukt’

Laatste nieuws