Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 08 januari 2020

Leefbaar: Rotterdam is een vuilnisbelt


Bron: AD Rotterdams Dagblad

Rotterdam - Leefbaar Rotterdam wil een raadsdebat over het gemeentelijke afvalbeleid. Volgens de oppositiepartij wordt er rond de feestdagen minder vaak en op andere dagen afval opgehaald.

,,Maar er wordt natuurlijk niet minder, maar meer afval geproduceerd door de Rotterdammers’‘, zegt Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik. ,,Dit resulteerde de afgelopen weken dan ook weer in een enorme puinhoop in de stad.’‘

Hij spreekt van uitpuilende containers en kerstbomen, opengetrokken vuilniszakken en talloze vuurwerkdozen op straat. ,,Rotterdam is een regelrechte vuilnisbelt. De muizen en ratten hebben zeker fijne feestdagen gehad, in tegenstelling tot de Rotterdammers.’’ Op veel plekken in de stad, van Kralingen tot de Kop van Zuid, liggen de rode vuurwerkresten nog steeds op straat.

Volgens de Leefbaar-man veroorzaken de vuilnishopen veel stank en zijn ze zeer brandgevaarlijk. ,,In combinatie met vuurwerk is dat vragen om problemen.’‘

Leefbaar Rotterdam vindt het ‘ongehoord’ dat de stad zo verloedert door falend afvalbeleid, in het bijzonder tijdens de feestdagen. Daarom wil de partij op korte termijn in gesprek met wethouder Bert Wijbenga, die over de buitenruimte gaat. Het debat in de raad staat gepland op 16 januari.

Laatste nieuws