Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 13 oktober 2020

Leefbaar Rotterdam: bijstandsgerechtigden laten helpen in de zorg


Bron: Dagblad010

Om het zorgpersoneel in Rotterdamse ziekenhuizen in de tweede coronagolf zoveel mogelijk te assisteren, moeten bijstandsgerechtigden worden opgeroepen om te komen assisteren. Hetzij op de intensive care, of met andere werkzaamheden. Daarvoor pleit Leefbaar Rotterdam bij het Rotterdamse stadsbestuur.

Ziekenhuizen in heel Nederland zijn met grote spoed op zoek naar extra handen. Mensen met en zonder diploma worden opgeroepen te komen helpen. Als de besmettingsgolf zich in deze lijn voortzet worden er meer coronapatiënten in ziekenhuizen verwacht dan tijdens de eerste golf. Raadsleden Caroline Aafjes – van Aalst en Ehsan Jami houden hun hart vast.

Genoeg bedden, genoeg apparatuur, genoeg beschermingsmiddelen, maar té weinig personeel. Dat is de situatie in ziekenhuizen, op klinieken en op ic’s, momenteel. Bijstandsgerechtigden zouden volgens Leefbaar een stoomcursus kunnen krijgen. Dat biedt volgens Aafjes – van Aalst en Jami ook na de tweede coronagolf voordelen: Rotterdammers met een uitkering kunnen dan verder omgeschoold worden en zodoende aan het werk gaan in de zorg.

De raadsleden willen de visie van het stadsbestuur op het voorstel horen en dat het, bij positieve reactie, in gesprek gaat met ziekenhuizen in de stad om het idee in de praktijk te brengen. Ook vraagt Leefbaar de wethouder om inzichtelijk te maken hoe groot het personeelstekort per Rotterdams ziekenhuis is en met de organisaties in gesprek te gaan om te kijken hoe en waar het stadsbestuur verder kan helpen om het probleem te verkleinen.

Laatste nieuws