Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 02 juni 2016

Leefbaar presenteert initiatiefvoorstel Rotterdamse Kinderrechten Award


Vandaag diende Leefbaar-raadslid Ira van Winden haar initiatiefvoorstel in voor een Rotterdamse Kinderrechten Award. De prijs is bedoeld voor individuen en organisaties die zich inzetten voor een veilig opgroeiklimaat voor kinderen. “Onze stad telt heel veel inspirerende rolmodellen die zich hiervoor inzetten, maar die nu veelal onzichtbaar blijven. Die onzichtbare helden wil Leefbaar in het zonnetje plaatsen!”, aldus Van Winden.

Bewustwording creëren
Met de prijs wil Van Winden de prijswinnende initiatieven een extra duwtje in de rug geven, en bewustwording creëren. Van Winden: “Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen in Rotterdam van deze rolmodellen iets opsteekt, zijn schouders eronder zet en meehelpt te knokken voor onze nieuwe generatie Rotterdammers.”

Voorstel met Rotterdammers tot stand gekomen
Van Winden is trots op het resultaat. “Ik ben bijzonder vereerd dat Diergaarde Blijdorp heeft aangegeven de prijsuitreiking in samenwerking met de gemeente te willen faciliteren, daarmee hebben we een ontzettend mooie partner aan onze zijde weten te vinden. Ook hebben we zeer goede ideeën ontvangen van mensen en organisaties in het veld, waaronder kinderkrant Jong010, IMC Weekendschool en stichting Opzoomer Mee. Het initiatiefvoorstel is samen met hen tot stand gekomen”, aldus Van Winden.

Klik hier om het initiatiefvoorstel te lezen.

Zie ook:
- Leefbaar Rotterdam wil Rotterdamse Kinderrechten Award

Dossier: Ira van Winden

Dossier: Jeugd

Laatste nieuws