Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 10 april 2017

Leefbaar: ouderenflat Boekenrode mag niet dicht!


Leefbaar-raadslid Michel van Elck heeft aan het stadsbestuur vragen gesteld over de verhuizing van 33 hoogbejaarde ouderen en sluiting van ouderenrestaurant en ontmoetingsplein Boekenrode in Zuidwijk. Hij wil dat de gemeente er alles aan doet om te voorkomen dat de ouderenflat dicht moet. “Ouderen op hoge leeftijd verkassen en hun sociale leven verstoren, is voor Leefbaar Rotterdam onverteerbaar”, aldus Van Elck.

Flat niet meer rendabel
Onlangs werd bekend dat de hoogbejaarde bewoners per 1 oktober hun woning in ouderenflat Boekenrode van Aafje in Zuidwijk moeten verlaten. De afgelopen periode zijn veel vrijgekomen appartementen in het complex betrokken door jongere bewoners met niet zelden psychische problemen. Naast gevoelens van onveiligheid onder de ouderen, heeft dit er inmiddels tevens toe geleid dat de 24-uurszorg voor de oorspronkelijke bewoners niet meer rendabel zou zijn.

Triest
Leefbaar Rotterdam is fel gekant tegen de verhuizing en sluiting van de ouderenvoorzieningen. “Het is enorm triest dat deze Zuidwijkse ouderen op zo’n hoge leeftijd nog met de stress van een gedwongen verhuizing worden geconfronteerd. Veel van hen kennen elkaar al geruime tijd en vrezen nergens anders meer te kunnen wortelen. Er moet echt alles aan gedaan worden om deze 33 hoogbejaarde Rotterdammers alsnog een onbezorgde oude dag te bezorgen”, aldus Van Elck.

Vragen stadbestuur
Van Elck heeft inmiddels vragen gesteld aan het stadsbestuur. Hij wil dat de gemeente met Aafje in gesprek gaat en ervoor zorgt dat de 33 ouderen in hun appartement kunnen blijven en dat restaurant en ontmoetingsplein Boekenrode open blijft.  Daarnaast wil hij weten of Aafje de aangekondigde sluiting vooraf heeft gemeld bij de gemeente. Dankzij een voorstel van Leefbaar Rotterdam is er sinds dit jaar een meldplicht voor dergelijke sluitingen.

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Zorg en sociaal

Dossier: Charlois

Laatste nieuws