Home > Informatie > Nieuwsberichten
Zaterdag, 30 mei 2020

Leefbaar: Laat mensen in de bijstand werken voor Rotterdam


Bron: Dagblad010

Hoeveel Rotterdammers met een bijstandsuitkering hebben op dit moment de juiste studie- of werkachtergrond om aan de slag te gaan voor de gemeente Rotterdam?

Raadslid Ehsan Jami vraagt dit niet voor niks, want hij weet dat de sociale dienst WerkSaam Westfriesland aan de slag is gegaan met dertien nieuwe werknemers die de steunregeling voor zelfstandig ondernemers – de TOZO-regeling – verwerken. Twaalf van de dertien hadden voor de Coronacrisis nog een bijstandsuitkering. Deze constructie moet volgens Jami ook in Rotterdam op te tuigen zijn.

Uitgangspunt moet zijn dat ‘’kansrijke bijstandsgerechtigden’’ met een geschikte werk- of studieachtergrond de mogelijkheid krijgen om voor de gemeente aan de slag te gaan om ook die TOZO-aanvragen te behandelen. Bijvoorbeeld vanuit WerkLoont, suggereert Jami, waarbij hij denkt aan een ‘snelcursus’ waarbij de gevonden kandidaten binnen een termijn van één week klaar worden gestoomd voor het werk.

Wethouder Moti gaf vorige maand aan dat er honderd extra medewerkers zijn ingezet om in Rotterdam de TOZO-aanvragen te behandelen. Nu diverse coronamaatregelen worden versoepeld zijn die ambtenaren waarschijnlijk weer hard nodig om op hun oorspronkelijke afdeling, in de inschatting van Jami. Zijn aanvullende vraag - want Jami blijft Moti voeden met ideeën om mensen in de bijstand aan het werk te krijgen - is dan ook hoeveel mankracht wethouder Moti denkt nodig te hebben om die aanvragen voor komende periode goed en daadkrachtig op te kunnen vangen?

Laatste nieuws