Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 07 mei 2019

Leefbaar is zoveelste korting ouderenzorg spuugzat


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink.

Leefbaar Rotterdam is getroffen door de dreigende sluiting van weer een seniorenrestaurant in Prins Alexander, ditmaal in Ommoord. Eerder moesten al horecazaken dicht in Nesselande en Oosterflank.

,,En weer! Weer staat een zorgrestaurant op de tocht in onze stad. Nu is het de voorziening in de Gerard Goosenflat in Ommoord’‘, moppert Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck, die het college na een publicatie in deze krantschriftelijke vragen heeft gesteld over de verminderde openingstijden van restaurant De Gulle Gans.

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam is het spuugzat, aldus Van Elck. ,,Dat er in onze stad zo met ouderen wordt omgegaan. Dat ouderenzorg als een ordinaire bezuinigingspost wordt gezien, terwijl het stadsbestuur voor alles en nog wat wel geld beschikbaar stelt. Dat ouderen niet gekoesterd maar afgedankt en gekort worden. Dat de menselijke maat aan het verdwijnen is. Dat doet Leefbaar heel veel pijn.’‘

Van Elck wil van het college weten of het zich nog gaat inspannen voor behoud van het restaurant. Ook vraagt Leefbaar het stadsbestuur of het in contact treedt met zorginstelling Humanitas die de weekendsluiting vorige week woensdag bekend maakte.

Bewoners begonnen daarop met een flyeractie in de Ommoordse flat waar 250 vooral ouderen wonen. Humanitas liet vervolgens vrijdag een brief bezorgen met een toelichting op de plannen en de sluiting op zaterdag en zondag. ,,Uiteraard kwamen er toch nog mensen voor niets naar het gesloten restaurant’‘, aldus actievoerder Aad Tetteroo.

Hubs
De gemeente Rotterdam liet vorige maand weten te werken aan zogenoemde ouderenhubs, met daarin ook (horeca-)voorzieningen voor senioren. Waar en wanneer die komen is nog niet bekend. Het college antwoordde dat op eerdere raadsvragen van Leefbaar Rotterdam over de zorg.

Laatste nieuws