Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 25 september 2017

Leefbaar in de bres voor mobiliteit ouderen


Op latere leeftijd zelfstandig kunnen reizen is goed voor de sociale contacten. Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik reisde daarom afgelopen week in een scootmobiel met de metro om te ervaren waar het goed gaat en waar knelpunten liggen.

Tijdens zijn sprokkeltour liep Van Schaik tegen zaken aan die ook andere Rotterdammers met een scootmobiel of rollator ervaren: vieze liften en liften die geregeld buiten werking zijn.

Het gevolg van een defecte lift is dat Rotterdammers gedwongen worden op andere stations uit te stappen en onnodig moeten omreizen. Leefbaar Rotterdam vindt dat hier iets aan moet gebeuren. “Het kan niet zo zijn dat door defecte liften minder mobiele Rotterdammers worden beperkt in hun vrijheid”, aldus Van Schaik.

Naar aanleiding van zijn ervaringen heeft Van Schaik schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. Hij wil weten hoeveel liften toegang bieden tot de Rotterdamse metrolijnen, hoe lang deze liften gemiddeld buiten bedrijf zijn en wat hier de oorzaak van is. Ook wil hij weten of de RET in beeld heeft welke liften vaker schoongemaakt moeten worden, omdat deze zich bijvoorbeeld bij uitgaansgebieden bevinden.

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Verkeer en Vervoer

STANDPUNT: Bereikbaarheid

Laatste nieuws