Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 18 april 2017

Leefbaar: gemeente moet ingrijpen in smerige hotels


Leefbaar-raadslid Bart-Joost van Rij maakt zich zorgen over de staat waarin verschillende hotels in Rotterdam verkeren. Het programma ‘Smerige Zaken’ op SBS6 laat binnenkort zien hoe sommige hotelkamers in Rotterdam vol liggen met condooms, gebruikte zakdoeken en etensresten. Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente ingrijpt in dit soort situaties, door hoteleigenaars ter verantwoording te roepen en hen desnoods te dwingen het hotel te sluiten.

Zakken vullen en wegwezen
Een van de hotels die in opspraak kwam in ‘Smerige Zaken’ is recentelijk te koop aangeboden. Leefbaar Rotterdam vindt dat de gemeente dit soort ‘exploitanten’ aan banden moet leggen door hun vergunning in te trekken. Daarmee moet worden voorkomen dat zij andere hotels opkopen en opnieuw de fout ingaan.

Onwetende toeristen
Ook weten toeristen vaak niet wat ze van tevoren kunnen verwachten van een hotel. “Wat je vaak ziet is dat dit soort hotels onderdeel zijn van combinatiereizen, en dat men dan helemaal niet kijkt naar recensiesites”, aldus Van Rij.

Gemeentelijk ingrijpen
Van Rij heeft het stadsbestuur donderdag gevraagd of gemeentelijk ingrijpen een optie is. De partij wil dat de gemeente langsgaat bij hotels die hygiënisch onverantwoorde kamers aanbieden. Burgemeester Aboutaleb liet weten het voorstel serieus te nemen. ‘‘De overheid heeft de plicht ervoor te zorgen dat er geen situaties ontstaan die een gevaar opleveren voor de volksgezondheid’’, aldus Aboutaleb. Hij is van plan over de situatie in gesprek te gaan met onder andere de GGD.

Dossier: Bart-Joost van Rij

Laatste nieuws