Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 20 maart 2017

‘Erdogan-posters zeer onwenselijke provocatie’


Leefbaar Rotterdam is blij dat de Erdogan-posters op een pand aan de Beijerlandselaan snel door de politie zijn verwijderd. "Dit is pure provocatie in een periode dat dit heel gevoelig ligt", aldus Tanya Hoogwerf. Samen met het CDA en CU-SGP alarmeerde ze zondag burgemeester Aboutaleb. De zorgen bleken niet onterecht. Volgens een politiewoordvoerder was er informatie binnengekomen dat de posters een gevaar vormden voor de openbare orde.

De metershoge posters met de Turkse president Erdogan prijkten op de buitengevel van wedkantoor Pazula aan de Beijerlandselaan. Het wedkantoor werd vorige week gesloten in verband met illegaal gokken.

Leefbaar Rotterdam, CDA en CU-SGP verzochten burgemeester Aboutaleb zondagavond om de uitingen zo spoedig mogelijk te verwijderen. “Gezien de spanningen binnen de Turkse gemeenschap in de stad en de rellen bij het consulaat vorig weekend zijn deze provocerende uitingen zeer onwenselijk. Er wordt onnodig olie op het vuur gegooid, wat de veiligheid in de stad niet ten goede komt”, aldus de drie partijen.

Na overleg door de veiligheidsdriehoek werd kort daarop besloten dat de posters direct moesten worden verwijderd; de hooggespannen situatie zou veiligheidsrisico’s opleveren voor omwonenden. Een wijs besluit vindt Leefbaar Rotterdam. “Er hoeft maar één persoon boos te worden en je loopt het risico dat er brand wordt gesticht”, aldus Hoogwerf.

Hoogwerf vindt dat de provocateur een flinke tik op de vingers verdient.

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Laatste nieuws