Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 04 maart 2020

Leefbaar: debat over aanpak van coronavirus in Rotterdam


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Marcel Potters.

Leefbaar Rotterdam wil volgende week donderdag een debat over de gevolgen van de coronacrisis in Rotterdam. Zorgen zijn er vooral over de effecten van de virusuitbraak op het Eurovisie Songfestival en de NN Marathon Rotterdam. ,,Het is belangrijk dat de gemeente opener en helderder communiceert over de risico’s, gevolgen en aanpak van het coronavirus in Rotterdam’’, aldus Leefbaar-raadslid Geert Koster.

De fractie wijst onder andere naar de opnamestop op de IC in het Maasstad Ziekenhuis, nadat een persoon positief testte op het virus. Vanochtend werd bekend dat ook in het Ikazia Ziekenhuis een coronapatiënt in isolatie ligt. Wat betreft het songfestival werd al eerder aan de bel getrokken door Leefbaar met schriftelijke vragen. De meest recente ontwikkelingen nopen echter tot sneller handelen, zo luidt de mening.

,,Het organisatiecomité EBU en meerdere landen ontbreken bij een bijeenkomst van delegatieleiders in het kader van het songfestival, wat vragen oproept over de gevolgen van de uitbraak voor evenementen in onze stad’’, luidt de toelichting. Koster denkt dat het debat meerdere wethouders aangaat, en ook burgemeester Aboutaleb. ,,Wat het songfestival betreft, wil ik weten wanneer het point of no return is. Hoeveel kosten zijn er dan al gemaakt? Terwijl de vraag of het doorgaat hoogst actueel is.’’

De organisatie van het songfestival gaat volop door met het op poten zetten van deze mega-happening, met de grootse finale op 16 mei in Rotterdam Ahoy. Vanaf 5 april begint de opbouw in het complex, om twee weken later hermetisch te worden afgesloten. Ook andere voorbereidingen zijn al in volle gang, zoals voor het Eurovision Village op de Binnenrotte - waar in mei dagelijks zo’n 15.000 festivalfans samenkomen - plus de feesten en partijen die in het kielzog van het ESF worden gehouden.

Laatste nieuws