Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 21 mei 2020

Leefbaar: Blokkades bij winkelstraten moeten weg


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Yvonne Keunen.

Leefbaar Rotterdam wil dat de verkeersblokkades bij de Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade in Rotterdam worden weggehaald. ,,Het met plantenbakken afzetten van het Kruisplein en het Eendrachtsplein leidt tot chaotische taferelen, veroorzaakt frustratie onder automobilisten en omwonenden en raakt de toch al zwaar geplaagde ondernemers hard in hun portemonnee”, zegt raadslid Bart van Drunen.

Sinds 30 april kunnen auto’s niet meer vanaf de Mauritsweg het Oude Westen in rijden. Het betreft een experiment van verkeerswethouder Judith Bokhove (GroenLinks) om doorgaand verkeer een andere route te laten nemen. Autoverkeer rijdt inmiddels de meest vreemde rondjes om alsnog de winkelstraten in te kunnen rijden. Winkeliers vinden op hun beurt de coronacrisis een totaal verkeerd moment voor een experiment en startten al een ludieke protestactie tegen de ‘staat van beleg’. En de gebiedscommissie Centrum is ontstemd en adviseert de wethouder om haar experiment per direct stop te zetten.

Dramatisch

Daar bovenop komen nu raadsvragen van Leefbaar Rotterdam. ,,De communicatie vanuit wethouder Bokhove is dramatisch. Buurtbewoners en belanghebbenden zijn niet bij de uitwerking van het experiment betrokken en kregen één à twee dagen voor de start een briefje met summiere informatie in de bus”, stelt Van Drunen vast. ,,Ook de gebiedscommissie, die door de wethouder op geen enkele wijze om advies is gevraagd en ook niet in staat is gesteld een advies uit te brengen, voelde zich compleet overdonderd.”

Leefbaar vindt dat de wethouder met haar handelwijze de relatie met de gebiedscommissie ernstig heeft geschaad en wil weten wat ze gaat doen om de situatie weer werkbaar te maken. De fractie bepleit dat de gebiedscommissie alsnog een advies moet kunnen uitbrengen, maar heeft vooral graag dat het experiment wordt stopgezet.

Laatste nieuws