Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 09 mei 2018

Leefbaar blijft scherp op de Evenaar


Als blijkt dat wethouder Sven de Langen (CDA) alsnog aanstuurt op de komst van psychische patiënten in verpleeghuis de Evenaar, dan zal Leefbaar-raadslid Michel van Elck onmiddellijk dezelfde motie indienen als een maand geleden om het plan te torpederen.

Recent ontving de Groep Evenaar in Actie een brief van de wethouder waarin hij laat doorschemeren dat in het aanstaande participatieproject misschien toch draagvlak gevonden kan worden voor de huisvesting, al dan niet in aangepaste vorm, voor de psychische patiënten. 

De ouderen van de Evenaar hebben weinig vertrouwen in een goede afloop en vrezen dat de huisvesting alsnog doorgaat. Ze willen ongestoord van hun oude dag genieten en zijn bang voor overlast. Leefbaar steunt de oudere bewoners en zal er scherp op toezien dat het niet zo ver komt.

“Laten we waken dat dit geen proces wordt waar de uitkomst van tevoren alweer vast staat. En mocht dat wel het geval zijn, dan gaan we dezelfde motie indienen, want het gaat sec om de komst van mensen met psychische problemen en dat is wat de buurt niet wil en Leefbaar ook niet. Punt uit”, aldus Van Elck.

Zie ook:
- ‘Geen psychisch zieke bij oudere’

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws