Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 01 oktober 2015

Leefbaar blij met uitbreiding OV-verbod voor raddraaiers


Leefbaar Rotterdam is blij met de uitbreiding van het OV-verbod naar alle tramlijnen in Rotterdam. Vanaf 2008 is de RET gestart met het weren van raddraaiers op tramlijn 2, 23 en 25. Vanaf vandaag geldt dit verbod voor alle tramlijnen in de stad. “Onacceptabel gedrag wordt niet getolereerd”, aldus wethouder Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam).

Uitbreiding reisverbod
De start van de OV-reisverboden bleek succesvol. Het aantal verbodwaardige incidenten op tramlijnen 2, 23 en 25 daalden van 134 in 2013 naar 114 in 2014. Daarom heeft Rotterdam besloten het OV-reisverbod uit te breiden naar de gehele stad. Wie zich tijdens het reizen misdraagt, kan tot een periode van maximaal 8 weken uit de tram worden geweerd. 

Duidelijke boodschap
Wethouder Eerdmans: “Bij onacceptabel gedrag zoals spugen, bedreigen en mishandelen van RET-medewerkers past maar een maatregel: een OV-reisverbod. Het OV-reisverbod kan nu op alle tramlijnen gegeven worden. De boodschap van deze maatregel is duidelijk: dit gedrag tolereren we niet in Rotterdam. De strafmaat voor spugen is verhoogd van 2 naar 4 weken.”

Prima aanpak
Fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Anton Molenaar is tevreden over de uitbreiding: “Wie stoelen vernielt of onze RET-medewerkers bespuugt of bedreigt, kan wat ons betreft de benenwagen nemen. Zo’n raddraaier hoort het OV-personeel en andere reizigers niet tot last te zijn. Een prima aanpak die wij ten volle steunen!”

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Strenger straffen

Laatste nieuws