Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 23 december 2016

Leefbaar blij met Rotterdamse Kinderrechten Award


Rotterdam gaat organisaties en personen die opkomen voor de rechten van kinderen in het zonnetje zetten. Daarmee geeft het stadsbestuur uitvoering aan het initiatiefvoorstel ‘Rotterdamse Kinderrechten Award’, dat Leefbaar-raadslid Ira van Winden eerder dit jaar indiende. “Hiermee halen we anonieme helden uit de schaduw en zetten we een mooie stap richting bewustwording over de rechten van het kind. Geweldig om te zien dat het college deze handschoen oppakt!”.

Voorstel volledig overgenomen
De eerste editie van de Rotterdamse Kinderrechten Award wordt op 20 november volgend jaar, de dag van de rechten van het kind, uitgereikt. De award bestaat uit twee prijzen: één voor een Rotterdamse organisatie en één voor een individueel rolmodel, die samen een cheque van 12.500 euro overhandigd zullen krijgen. In de jury zullen zowel volwassenen als kinderen vertegenwoordigd zijn. Diergaarde Blijdorp zal als toepasselijk decor voor de feestelijkheden dienen. Met deze opzet neemt het stadsbestuur het voorstel van Van Winden volledig over. 

Verankerd in Rotterdamse samenleving
Bij de totstandkoming van het initiatiefvoorstel is met veel mensen en organisaties in het veld gesproken, waaronder kinderkrant Jong010, IMC Weekendschool en Stichting Opzoomer Mee. Een heel bewuste keuze, aldus Van Winden: “Het is de bedoeling dat deze award een begrip gaat worden in Rotterdam. Hoe breder dit initiatief wordt gedragen, des te meer het bijdraagt aan de bewustwording van kinderrechten in deze stad. De award is in samenwerking met het veld tot stand gekomen. Het mag dus met recht een gezamenlijk succes genoemd worden!”.

Lees HIER het initiatiefvoorstel van Ira van Winden.

Dossier: Ira van Winden

Dossier: Jeugd

Laatste nieuws