Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 28 mei 2015

Leefbaar blij met aangenomen nota dierenwelzijn


Vandaag is door de gemeenteraad Rotterdam de Dierennota 2015-2018 aangenomen. Deze nota, geïnitieerd en gepresenteerd door wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) waarborgt de rechten van de dieren in Rotterdam.

Wethouder Eerdmans en de fractie van Leefbaar Rotterdam zijn blij met de nota, die door de volledige gemeenteraad omarmd werd.

Joost Eerdmans: “Dierenwelzijn krijgt in Rotterdam volop prioriteit de komende jaren. Het wordt een integraal onderdeel van ons handelen als gemeente en de bewoners wordt meer bewustzijn rond het welzijn van dieren bij gebracht. Dierenmishandeling wordt vanaf nu keihard aangepakt”.

Raadslid Esther van der Stel is ook blij met de nota: “De nota voegt eindelijk vele losse onderdelen samen die al langere tijd bestonden, maar niet goed werkten omdat ze langs elkaar heen liepen. Denk hierbij aan natuur- en milieueducatie en ongediertebestrijding. Tevens zijn wetten, regels en beleid nu helder en inzichtelijk voor alle Rotterdammers. Wel zorgen wij ervoor dat de buitenruimte gewaarborgd zal worden, ondanks de aanpassingen die gedaan worden in het licht van deze nota’. En misschien wel het belangrijkste: Leefbaar zal blijven strijden om dierenmishandeling met wortel en tak uit te roeien!”

De dierennota en verdere informatie rondom dierenwelzijn zijn terug te lezen op http://www.rotterdam.nl/dierenwelzijn

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Dossier: Milieu / Duurzaamheid

STANDPUNT: Schoon en groen

Laatste nieuws