Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 21 maart 2017

Leefbaar blij dat Kruidenbuurt van betaald parkeren is verlost


Het betaald parkeren in de Kruidenbuurt (Ommoord) is van de baan. Wethouder Pex Langenberg (Verkeer, D66) concludeert dat er onvoldoende draagvlak is onder de bewoners. Dat liet hij vrijdag weten aan de gebiedscommissie Prins-Alexander. Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik, die het in de afgelopen periode voor de bewoners opnam, is blij dat de buurt van het plan is verlost.

Onvoldoende draagvlak
Met het betaald parkeren langs rijksweg A20 en woonwinkelcentrum Alexandrium wilde wethouder Langenberg de parkeerdruk door woon-werkverkeer in de Kruidenbuurt laten afnemen. Veel bewoners zagen dit niet zitten en ook de gebiedscommissie sprak zich uit tegen het plan. Het mondde uit in een maanden slepende affaire, die na veel gesteggel nu ten einde is.

Uit een draagvlakonderzoek onder de bewoners blijkt dat er te weinig steun is voor het betaald parkeren-plan. Maar liefst tachtig procent is tegen. De wethouder gaat daarom onderzoeken of hij de parkeerdruk op andere manieren kan laten afnemen. Een van de ideeën is om automobilisten van de A20 meer gebruik laten maken van het openbaar vervoer.

Leefbaar: haal betaald parkeren van tafel
Van Schaik deed in januari dit jaar al een oproep aan de wethouder om de dreigende invoering van het betaald parkeren van tafel te halen. In schriftelijke vragen wees hij op de leegstaande P+R achter de Prins Alexanderlaan als alternatief voor het woon-werkverkeer. Ook pleitte hij voor een parkeerverbod langs de Benedictusstraat en vroeg hij om een verlaging van de P+R tarieven doordeweeks.

Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik eerder dit jaar in het AD/Rotterdams Dagblad: “Verlos de buurt van betaald parkeren”

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Verkeer en Vervoer

STANDPUNT: Bereikbaarheid

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws