Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 30 mei 2018

Korte lontjes in Turks consulaat


Leefbaar Rotterdam heeft samen met het CDA en de VVD een debat aangevraagd over de vechtpartij die gisteren plaatsvond in het Turks consulaat aan de Schiedamse Vest. Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf is helemaal klaar met de Turkse stammenstrijd die de stad teistert en wil tekst en uitleg van burgemeester Aboutaleb over de rol van het consulaat.

Het was dinsdag goed hommeles in het consulaat. Uit foto’s en verklaringen van ooggetuigen blijkt dat de politie met meerdere wagens moest uitrukken en dat een deel van de straat met linten moest worden afgezet. Daarnaast doet het gerucht de ronde dat er bij de ruzie door personeel van het consulaat gebruik is gemaakt van pepperspray. Aanleiding voor de rel zou in de politieke sfeer liggen.

Leefbaar Rotterdam vindt dit alles onacceptabel. De stad kan een hernieuwd oplaaien van de Turkse stammenstrijd, die Rotterdam sinds de zomer van 2016 teistert, missen als kiespijn. Hoogwerf wil daarom dat het consulaat, dat de afgelopen twee jaar meermaals de aanjager is geweest van deze stammenstrijd, scherp gemonitord blijft worden.

Liever nog had Leefbaar Rotterdam gezien dat het consulaat al lang en breed was gesloten en de consul het land uitgezet. Een motie die hiertoe opriep kon helaas niet rekenen op steun van een meerderheid in de gemeenteraad.

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Laatste nieuws