Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 27 maart 2019

‘Klimaatbeleid wordt te zwaar ingezet’


Bron: De Telegraaf, 27 maart 2019. Door Maarten Ritman.

Het Rotterdamse klimaatbeleid zorgt ervoor dat het Rotterdamse stadsbestuur ’bloed aan haar handen heeft’, meent Leefbaar Rotterdam.

Het college zet zwaar ingezet op duurzaamheid, forse beperking van CO2-uitstoot en hergebruik van grondstoffen. Alleen wordt volgens Leefbaar Rotterdam daarbij de werkelijkheid uit het oog verloren.

Het wegjagen van bedrijven uit de haven omdat ze niet aan toekomstige milieueisen voldoen kost banen, die werkgelegenheid komt onder meer terecht in Antwerpen. De CO2 die daar wordt uitgestoten zal niet stoppen bij de grens, schampert raadslid Geert Koster.

Hij heeft schriftelijke vragen gesteld over elektrische auto’s en het promoten ervan door het stadsbestuur. Er is onlangs een rapport verschenen van Amnesty International waaruit blijkt dat in landen waar de batterijen voor de auto’s worden geproduceerd de mensenrechten worden geschonden en kinderarbeid normaal is.

Zoals Koster het stelt, ’kinderhanden bloeden voor groene dystopie’. „Rotterdammers wordt voorgehouden dat zij over moeten stappen op een elektrische auto om de CO2-uitstoot te beperken. Tegelijkertijd leert de waarschuwing van Amnesty dat aan het gebruik van deze auto forse consequenties elders in de wereld zitten.” LR wil in kaart hebben gebracht wat ’de overige negatieve gevolgen van het huidige en toekomstige Rotterdamse klimaatbeleid zijn’.

Dossier: Geert Koster

PROFIEL: Geert Koster

Dossier: Milieu / Duurzaamheid

STANDPUNT: Schoon en groen

Laatste nieuws