Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 24 augustus 2020

Kernen Rotterdam willen wethouder gewoon ‘zien’


Bron: Dagblad010

Met uitzondering van bijzondere gebeurtenissen wordt er tot 2021 met de gebiedscommissies alleen online vergaderd. Dat schrijft Leefbaar Rotterdam naar aanleiding van een brief van wethouder Kathmann waarin dit besluit schijnt te zijn opgenomen. Leefbaar heeft er tegen geprotesteerd en vindt het een ‘’beknotting van de democratie’’.

‘’Fysiek vergaderen is gewoon mogelijk, uiteraard conform de Coronamaatregelen’’, vindt men bij Leefbaar, dat de wethouder dan ok heeft opgeroepen om zich proactief in te zetten voor normaal overleg.

‘’Wethouder Bonte heeft vorige maand ook tweemaal met 75 personen fysiek overlegd over stofproblematiek in Hoek van Holland, en terecht gezien de problematiek aldaar. Sterker nog: dagelijks zien wij het ‘tienkoppigemonstercollege’, inclusief de ambtelijke ondersteuning zich terecht suf vergaderen over het reilen en zeilen van onze stad’’, laat Eline Duijm-Wickerhoff namens Leefbaar weten, waarmee ze wil zeggen: dat moet het met de gebiedscommissie ook kunnen.

‘’We verwachten: Leading by example van dit college.’’ Leefbaar vindt dat de Huizen van de Wijk uitstekende locaties zijn om binnen de regels live te overleggen.

Laatste nieuws