Home > Informatie > Nieuwsberichten
Zondag, 21 mei 2017

Joost Eerdmans opnieuw lijsttrekker Leefbaar Rotterdam


Joost Eerdmans is zondagmiddag tijdens een ledenvergadering herkozen tot lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. “Het is mijn ambitie om Leefbaar Rotterdam in 2018 weer de grootste partij te maken. Rotterdam komt uit de crisis en maakt misschien wel haar beste periode mee sinds de wederopbouw. Maar daarvoor is wel ónze daadkracht en aanpak noodzakelijk. Deze lijn gaan we doortrekken”, zei Eerdmans in zijn speech.

Het partijbestuur maakte Eerdmans kandidatuur voor het lijsttrekkerschap 2018 bekend in congrescentrum Lommerrijk in Rotterdam-Hillegersberg. De leden stelden opnieuw hun vertrouwen in de Leefbaar Rotterdam-partijleider.

In zijn acceptatiespeech benadrukte Eerdmans dat de stad dankzij Leefbaar Rotterdam bezig is aan een grote inhaalslag. “Door ons beleid neemt de veiligheid toe, worden integratieproblemen aan de kaak gesteld en verandert de stad van armoedemagneet in de succesmagneet die het moet zijn. Toen ik voor burgemeester Opstelten werkte in de jaren ‘90 voerden we alle slechte lijstjes aan, nu vrijwel alleen de goede. Rotterdam wordt dé stad waar je wilt wonen, werken, studeren en succes kan hebben.”

Eerdmans is dan ook trots en gemotiveerd om weer lijsttrekker te zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Maar hij waarschuwde de Rotterdammers ook. “Er staat veel op het spel. Worden wij niet de grootste, dan dreigt opnieuw achteruitgang. Het is daarom van groot belang dat wíj de sleutels van de stad in handen houden. Alleen dan kan Rotterdam verder vooruit.”

Hoofddoekjesdiscussie 
Ook riep Eerdmans de landelijke politiek op werk te gaan maken van een landelijk verbod op religieuze uitingen bij zichtbepalende overheidsfuncties, zoals politieagenten, rechters en onderwijzers. “Wij willen absoluut geen hoofddoekjes voor onze agenten. Dat gaat onder Leefbaar Rotterdam niet gebeuren. De politie moet een afspiegeling zijn van de Nederlandse normen en waarden, niet van welk geloof je aanhangt.”

In 2014 was Eerdmans ook lijsttrekker voor Leefbaar Rotterdam. Met een nagenoeg feilloze campagne behaalde de partij een overwinningszege van 14 zetels. Sindsdien zit Leefbaar Rotterdam met D66 en het CDA in het college van B&W. Eerdmans vervult daarin de functie van wethouder Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte.

Het partijbestuur ontving geen andere aanmeldingen voor het lijsttrekkerschap.

Aanvaardingsspeech lijsttrekker Eerdmans:

Laatste nieuws