Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 14 januari 2019

Jari Esbeukman neemt afscheid van gemeenteraad


Leefbaar-raadslid Jari Esbeukman neemt afscheid van de gemeenteraad. Recente landelijke tv-optredens hebben veelbelovende deuren geopend in de entertainmentwereld. In combinatie met zijn baan als docent zijn deze werkzaamheden helaas niet meer te combineren met het raadslidmaatschap.

Passie voor onderwijs
De 24-jarige Jari Esbeukman kwam na de verkiezingen van maart vorig jaar als Benjamin in de gemeenteraad. Met veel enthousiasme wierp hij zich op de portefeuilles cultuur en, zijn passie, onderwijs. Hij maakte zich hard voor veilige scholen waarin niet raddraaiers en pestkoppen, maar goedwillende leerlingen en docenten de dienst uitmaken.

Nieuwe kansen in entertainment
Naast zijn functie als raadslid is Esbeukman blijven werken als docent Nederlands. Daarnaast timmert hij al geruime tijd aan de weg als zanger en presentator. Wie in maart aanwezig was bij de gezamenlijke verkiezingsrally met Forum voor Democratie in poppodium Annabel, waarbij Jari optrad als spreekstalmeester, zag al snel dat hij in de wieg is gelegd voor de entertainmentindustrie. Ook op de jury van het RTL-programma Screentest, waarbij hij het tot de halve finale wist te brengen, maakte hij indruk. De nieuwe kansen die deze landelijke bekendheid hebben opgeleverd maken echter dat het raadslidmaatschap helaas niet langer vol te houden is.

Pijn in het hart
“Ik ben enorm blij met de nieuwe kansen die op mijn pad zijn gekomen, maar neem met pijn in mijn hart afscheid van de gemeenteraad”, aldus Esbeukman. “Ik heb iedere dag als raadslid een eer gevonden en was me de komende jaren graag bezig blijven houden met het verbeteren van het onderwijs in Rotterdam. Maar het is simpelweg niet meer te combineren. Het zit niet in mijn karakter om dingen half te doen. Daar is het raadslidmaatschap veel te belangrijk voor. Daarom heb ik besloten het stokje over te dragen”.

Talentvol raadslid en fijne collega
Fractievoorzitter Joost Eerdmans vindt het erg jammer dat Jari vertrekt, maar gunt hem zijn nieuwe uitdagingen van harte. “Jari is naast een talentvol raadslid ook een ontzettend fijne collega. We hadden hem graag nog jaren te midden van ons in de fractie gehouden. Maar soms laat het leven zich niet plannen en dienen zich kansen aan waar je geen nee tegen kunt zeggen. We gaan nog veel van onze Jari horen!”

Blijvende betrokkenheid bij Leefbaar
Esbeukman neemt weliswaar afscheid van de gemeenteraad, maar zeker niet van Leefbaar Rotterdam. “Leefbaar is een warme club waarbij ik me erg goed thuis voel. Ik zal met veel plezier op de achtergrond actief blijven voor de partij en contact houden met mijn Leefbaar-collega’s, die ik allemaal dank voor de fijne samenwerking.”

Hans van Putten nieuw raadslid Leefbaar Rotterdam
Jari Esbeukman zal als raadslid worden opgevolgd door Hans van Putten (52). Hans woont in Nesselande en heeft een achtergrond als administrateur en financieel controller in het bedrijfsleven. Hans kijkt ernaar uit om namens Leefbaar Rotterdam voor onze stad aan de slag te gaan. “Ik ben een Fortuyn-fan van het eerste uur en sta voor zoveel mogelijk inspraak voor burgers. Zo ben ik de afgelopen jaren met veel plezier lid geweest van de burgerjury. Ik ben enorm trots dat ik deze strijd binnenkort in de gemeenteraad kan voortzetten!”

Het afscheid van Jari Esbeukman en de installatie van Hans van Putten vinden plaats in de gemeenteraadsvergadering van 31 januari.

Laatste nieuws