Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 21 november 2017

Ira van Winden reikt eerste Rotterdamse Kinderrechten Awards uit


Maandag werden de eerste Rotterdamse Kinderrechten Awards uitgereikt, een initiatief dat afgelopen voorjaar in het leven is geroepen door Leefbaar-raadslid Ira van Winden. De organisatie die de prijs won is Stichting BONT, die jongeren met een verstandelijke beperking spelenderwijs begeleidt naar meer zelfredzaamheid. Ogenda Adolphina ontving de prijs voor haar strijd tegen seksueel kindermisbruik.

De Rotterdamse Kinderrechten Award is bedoeld om individuen en organisaties die zich inzetten voor een veilig opgroeiklimaat voor kinderen een duwtje in de rug te geven. Daarnaast is de prijs bedoeld om bewustwording te creëren. “Het gaat erom dat iedereen in Rotterdam van deze rolmodellen iets opsteekt, zijn schouders eronder zet en meehelpt te knokken voor onze nieuwe generatie Rotterdammers”, aldus Van Winden.

Stichting BONT wordt gerund door studenten en young professionals. Zij ondernemen leuke activiteiten met jongeren met een verstandelijke beperking, zodat zij de ‘gewone wereld’ beter leren begrijpen. Er is een pand waar jongeren wonen, een cadeauwinkel en een buurtloket. Naast een zilveren speld ontving de stichting een geldprijs van 10.000 euro. Dat wordt besteed aan een documentaire om het werk van BONT inzichtelijker te maken.

Ogenda Adolphin ontving 2.500 euro. Daarmee wil zij een kinderboek uitgeven over seksuele kindermishandeling, gericht op jonge kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Bekijk hieronder een verslag van de uitreiking:

Dossier: Ira van Winden

Dossier: Jeugd

Laatste nieuws