Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 28 juni 2017

Wethouder Eerdmans opent Skaeve Huse


Vandaag opende wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) de Skaeve Huse: 11 sobere containerwoningen voor notoire overlastgevers. Het maakt onderdeel uit van de aanpak Woonoverlast en is een belangrijke verkiezingswens van Leefbaar Rotterdam.

De Skaeve Huse – ook wel aso-woningen genoemd – hebben als doel woonoverlast te verminderen en de leefbaarheid terug te laten keren in de wijken. In de eenvoudige eenpersoonshuisjes naar Deens model worden notoire overlastgevers onder streng toezicht begeleid. Opnieuw herrie schoppen zit er dus niet in.

De containerwoningen staan op een braakliggend terrein bij Rotterdam/The Hague Airport, op ruime afstand (800 meter) van de eerste woonhuizen. Wie ervoor in aanmerking komt, betaalt gewoon huur. De rekening wordt dus niet neergelegd bij de werkende Rotterdammers, maar bij de aso’s zelf. Een goede zaak vindt Leefbaar Rotterdam.

Omwonenden konden vandaag tijdens een open dag een kijkje nemen in de 36 vierkante meter kleine woningen. In de afgelopen periode werden zij vanuit de gemeente in een begeleidingscommissie betrokken bij de opstart van het project. Ook na vandaag zal er met omwonenden goed gecommuniceerd blijven worden. 

Eerdmans is blij met het realiseren van de Skaeve Huse: “In Rotterdam verhuizen de daders, niet de slachtoffers. Als niets heeft gewerkt is dit de laatste optie om zo een oplossing voor buurtbewoners te creëren die te lijden hebben van veel overlast in hun directe omgeving.”

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Laatste nieuws