Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 18 september 2013

Het Rotterdam Expert Panel - onveilig gevoel bij veel ouderen en vrouwen tijdens het uitgaan


De uitkomsten van de achtste Rotterdam Expert panel enquête zijn bekend. Dit keer kregen de panelleden (191 deelnemers) vragen voorgelegd over uitgaan en cultuur in Rotterdam.

Uitgaansgelegenheden en tevredenheid
Onder de uitkomsten valt op dat de panelleden het liefst naar een kroeg gaan (51 procent), gevolgd door een filmvoorstelling (41 procent). Een club wordt door de panelleden verreweg het minst bezocht (slechts 0,5 procent). Over de kwaliteit en de kwantiteit van de uitgaansgelegenheden zijn de panelleden over het geheel genomen vrij tevreden; 54 procent vindt dat Rotterdam een rijk en divers uitgaansaanbod heeft.

Uitgaan en veiligheid
Opvallend is verder dat 51 procent geregeld tot zeer vaak niet uitgaat uit zorgen over veiligheid. Onder deze groep voelen met name ouderen en vrouwen zich onveilig.

Cultuur en subsidies
Op de stelling dat de gemeente Rotterdam financieel medeverantwoordelijk is voor het stimuleren van de Rotterdamse popsector, antwoordt het panel vrij verdeeld. 26 procent van de panelleden is het hiermee eens en 35 procent oneens. Wel is het panel zeer eensgezind wanneer het aankomt op het subsidiëren van cultuur waar geringe vraag naar is. Maar liefst 72 procent is het eens tot zeer eens dat de gemeente Rotterdam dit niet langer zou moeten subsidiëren. Daarnaast zou wat de panelleden betreft het Filmfestival, het Wereldmuseum en de Kunsthal als eerste in aanmerking komen om hun subsidie te verliezen en het Maritiem Museum en het Boijmans van Beuningen als laatste.

Reacties:


Door d j weisbeek op 10:51 - Woensdag, 02 oktober 2013

Beverman,Moet dat dan ?? Er is nog meer dan kunst


Door Beverman op 2:08 - Woensdag, 02 oktober 2013

“Onder de uitkomsten valt op dat de panelleden het liefst naar een kroeg gaan (51 procent),”. Niet echt kunstliefhebbers zou ik zeggen.


Door Ronald Buijt op 3:50 - Dinsdag, 01 oktober 2013

Is voor intern gebruik en geeft ons mooi overzicht hoe er door sommige Rotterdammers over bepaalde zaken gedacht wordt


Door d j weisbeek op 13:41 - Zondag, 29 september 2013

Ronald, wat gebeurt er met al deze uitkomsten ??

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Dossier: Rotterdam Expert Panel

Laatste nieuws