Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 23 november 2018

‘Het moet echt beter met veiligheid in Oosterflank’


AD, 23/11/2018. Door Gert Onnink

Bewoners van de Rotterdamse wijk Oosterflank voelen zich nog altijd niet veilig. Dat heeft te maken met enkele incidenten met bewoners uit zorginstelling Bavo en gebouw de Evenaar.

Youssef El Akchaoui vertelde de gemeenteraad gisteren dat er nog steeds overlast is. ,,We hebben de pedo gehad, mensen die in de speeltuin urineren of daar alcohol gebruiken. We zijn het spuugzat. De veiligheid is echt niet verbeterd. Dit kun je niet vaststellen achter een bureau, het gaat om de beleving. Iemand met de broek op de enkels door de wijk is geen 100 procent woongenot.”

De gemeenteraad was kritisch over Oosterflank. Leefbaar Rotterdam wees op de incidenten en vroeg om beter toezicht op de Bavo.

Wethouder Bert Wijbenga (buitenruimte, VVD) zegde toe dat er gedragsafspraken komen met de zorginstellingen. Leefbaar-raadslid Michel van Elck was verbaasd. ,,Waarom nu pas, is dat nog niet gebeurd dan?’’ De bestuurder gaf verder aan dat er een zogenoemd veiligheidsplatform komt. Ook wordt er bij de speeltuin een camera geplaatst. Burgemeester Ahmed Aboutaleb vulde aan dat er gedacht wordt aan een extra politiesteunpunt in Oosterflank en omgeving. Het politiedistrict Oost kan zestien agenten extra tegemoet zien. ,,Ik ga naar de wijkagent luisteren en wil ook zelf in de buurt rond slenteren.’‘

VVD-raadslid Tim Versnel opperde het bruggetje tussen Rotterdam en Capelle - de verbinding naar de Bavo - bij problemen ‘in onderhoud’ te doen, maar burgemeester Aboutaleb wilde daar niet aan. Net zo min als hij gebiedsverboden heeft moeten uitdelen.

Ondanks alle voorgestelde maatregelen gaf ook coalitiepartij VVD aan dat het beter echt moet met de veiligheid in Oosterflank, door wethouder Wijbenga een gemiddelde wijk genoemd.

Laatste nieuws