Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 30 augustus 2017

Help mee om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken!


Op vrijdag 15 september is het weer zover: Keep It Clean Day! Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte, Leefbaar Rotterdam) roept alle Rotterdammers op om op deze dag de strijd aan te binden met zwerfvuil. Help jij mee?

In de afgelopen jaren heeft het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam de strijd voor een schone stad flink opgevoerd: fors hogere boetes voor hufters die hun vuil op straat gooien en vliegende brigades die snel in actie komen om rondslingerend vuil op te ruimen. Ook kwamen er extra schoonmaakploegen bij.

Toch blijft het schoon houden van onze mooie stad een uitdaging. Daarom roepen we Rotterdammers op om op vrijdag 15 september samen met ons in actie te komen. Want een schone stad krijgen en houden kan alleen wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt.

Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik: “Net als voorgaande jaren zullen we op diverse plekken in de stad met vuilniszakken en knijpers de straat op gaan om de strijd aan te binden met zwerfvuil. Ik hoop dat we Rotterdammers kunnen enthousiasmeren om hetzelfde te doen. Samen houden we de stad schoon!”

Inschrijven
Inschrijven kan nog tot 8 september aanstaande via www.rotterdam.nl/keepitclean010. Na 8 september kan dit ook nog, maar kan de gemeente niet meer faciliteren met schoonmaakmaterialen.

Wil je één van de Leefbaar-teams ondersteunen in de gebieden? Meld je dan aan bij Benvenido van Schaik: .

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Laatste nieuws