Dinsdag, 07 juli 2009

Help, ik word gediscrimineerd door het anti discriminatie bureau


Sta je ’s-ochtends bij de Metro te wachten dan word je opgeroepen om vooral maar discriminatie te melden via een posteractie, waarvan ik de kosten op minimaal een ton schat (ik heb verkiezingservaring) Zonde van het geld denk ik en uiteraard let ik gelijk op, om de uitgave toch nuttig te maken.

Er wordt voorgedrongen. Er zit een jongetje van twee op een plek terwijl hij op schoot kan en twee mensen spreken naast elkaar gezeten op een geluidsniveau van 120 decibel - Papiamento vermoed ik – maar is dit nu discriminatie? Ze zijn niet zoals ik wit en van Noorse afkomst, maar om dat nou discriminatie te noemen?
Bij het verlaten van de Metro stuit ik op een mevrouw met hoofddoekje die netjes opzij stapt. Weer mis. Balen want ik wil die nuttige instelling natuurlijk graag een klantje bezorgen. Ik ben één van de weinigen in onze stad die weet dat Radar € 750.000,- van de gemeente ontvangt en dat de provincie hetzelfde bedrag doneert. € 1.500.000,- belastinggeld per jaar; dus je gunt ze de klanten waar ze om smeken. Voor de zekerheid kijk ik direct bij http://www.discriminatie.nl  en zie dat ik me kan melden. De onderlinge concurrentie lijkt verdwenen want als ik me meld, word ik naar een regionaal bureau doorgestuurd. Het onvolprezen Radar!

Dan denk ik plotseling aan de Koran, die ik onlangs weer doorgebladerd heb ter voorbereiding op een debat met de socialistjes: de PvdA jeugd oftewel de Jonge Socialisten.Ik heb er het boek van prof Hans Jansen: Islam voor varkens, weer bij gepakt en ja hoor ik kan eindelijk klagen. Werk aan de winkel Radar!

Dit bericht heb ik teruggekregen na mijn klacht op http://www.discriminatie.nl


Bedankt
Ronald Sörensen, Bedankt voor het versturen van uw mail.
Een medewerker van RADAR Rotterdam-Rijnmond (tel: 010-4113911) neemt contact met u op.

Uw klacht:
Ik heb de Koran gelezen en voel me als christen en daarom als “ongelovige” bijzonder gediscrimineerd. Tot drie keer toe wordt beweerd dat ik eigenlijk gedood kan en mag worden. Hierbij vallen de vergelijkingen met een aap, een hond en een varken eigenlijk in het niet.
Verder barst het van de antisemitische opvattingen.
Ik voel me niet veilig omdat velen de Koran als het woord van God (Allah) zien.
Ik vind het blasfemie om namens God anderen zo te discrimineren en beledigen. Is er ook een meldpunt blasfemie?


Daarna heb ik nerveus met de vingers op het bureaublad trommelend naast de telefoon afgewacht.
Omdat het telefoontje uit bleef, ben ik even naar de website van Radar gegaan. Over 2007 hebben ze een jaaroverzicht. Ze hebben toen maar liefst 421 meldingen van discriminatie gehad, dat komt op     € 3.562,94 per melding.
Even verder staat dat de klachten slechts in 30% tot aangiften hebben geleid. Dan zijn het dus 126 gegronde klachten (er staat niet bij tot hoeveel vervolgingen c.q. veroordelingen het geleid heeft, maar ik heb een vermoeden) Dan wordt het bedrag dus € 11.904,76 per klacht. Daarnaast gaat er dus nog een percentage af dat geseponeerd wordt, dus ik rond af op € 15.000,- per klacht. Snel verdiend, want het echte werk wordt natuurlijk door de politie gedaan: die verwerken de aangiften.
Big Bussiness. Ja, dan wil je wel klantjes gaan zoeken.

Ondertussen worden ze op het kantoor een beetje moe van me, omdat ik bij ieder belletje opspring en roep:“ Het is voor mij: Radar!” Maar om één of andere reden – veel te druk met andere klachten veronderstel ik – word ik niet gebeld en wederom dwalen mijn gedachten af. Als ik nou eens zelf zo’n bureau anti blasfemie opricht of een bureau dat andere wetsovertredingen uitvergroot? Een anti diefstal bureau, zonder enige twijfel meer klachten! Of een anti beledig bureau? Beledigen is niet altijd discriminatie. Een “mer à boire” zouden de Fransen zeggen.

Ik word niet gebeld en ik controleer nog even of het telefoonnummer klopt. Om nu zelf te gaan bellen, terwijl ik het toch echt zwart op wit heb, dat ik gebeld zal worden? Iemand oppert: “Misschien moet je wel reageren met een valse naam. Begin met Mohammed of zo” Dat lijkt me eigenlijk wel wat, want na anderhalve dag wachten, heb ik het sterke vermoeden dat ik gediscrimineerd word. Uiteraard zou een steekproef wel eens kunnen uitwijzen of dat zo is.
Ik zou kunnen beginnen met: “Mijn naam is Mohammed Kosür en vanochtend kon ik nog maar net Metro in, waarna man boos hoofd schudden”
“Mijn naam is Maria Ortega en vanochtend ben ik boos aangekeken door een man die op de plaats van mijn zoontje wilde zitten”
“Mijn naam is Moria Leeuwin en vanochtend deed een man zijn vingers in zijn oren, toen ik gewoon zat te kletsen”
“Mijn naam is Fatima el Hadj en vanochtend ik wil in Metro en man wil naar buiten zodat ik opzij moeten”
Natuurlijk zou ik het kunnen doen en zo hun vooringenomenheid en hun discriminatoire aanpak kunnen aantonen, maar ik heb er geen tijd voor en ik moet natuurlijk via hotmail of zo extra adressen aanmaken (te veel moeite)

Voor anderen die nog niet gereageerd hebben misschien wel een ideetje? Ik hoor het wel! http://www.discriminatie.nl

Reacties:


Door Johan Klaassen op 14:34 - Maandag, 31 augustus 2009

Mijn eindconclusie gelet op die vreemde reaktie van die mensen van dat anti discriminatieburo die zich onaantastbaar achten luid: Weg met al die onzinnige,geldverspillende,nietszeggende en nietsbijdragende snaakse instellingen. Dat geld dat daar nu nog aan besteed word kan veel beter gebruikt worden aan nuttiger zaken zodat de voedsel- en kledingbanken tot het verleden zullen behoren.


Door Johan Klaassen op 11:38 - Donderdag, 13 augustus 2009

(vervolg)Ondertussen is er al miljoenen in die zinloze anti-discriminatie bureaus gaan zitten en het einde lijkt nog niet in zicht. Links vind het heerlijk om 5 december het hele jaar door te vieren. Ze zijn dan helemaal in hun element. Probeer dat eerst maar eens uit hun hoofd te praten maar ik vrees dat we daar lang op kunnen wachten. Als het kalf verdronken is en Pasen en Pinksteren op een dag vallen en als je een ons weegt dan gaan héél mischien hun oogjes open.


Door Johan Klaassen op 11:40 - Dinsdag, 11 augustus 2009

Beste Ronald

Het was natuurlijk het proberen waard.
Maar wat afschuwelijk dat Radar en die vele anti-discriminatie bureaus zoveel geld krijgen via ons de belastingbetalers. Als het nu nog wat zoden aan de dijk zou zetten zou ik zeggen alla maar het levert ook nog eens 0,0 op.

Alle linkse luchtballonnetjes worden steeds weer lang voordat ze opgelaten kunnen worden al doorgeprikt omdat heel veel mensen zich geen zand meer in de ogen laten strooien maar ondertussen worden de anti-discriminatie bureaus gewoon uit de grond gestampt en worden de medelandes daar met alle egards welkom geheten.

Het is letterlijk de wereld op zijn kop.


Door Pantera op 7:56 - Maandag, 20 juli 2009

“RADAR vindt het helemaal niet logisch dat de grote groep Marokkanen in Nederland de dupe wordt van een verhoudingsgewijs kleine groep Marokkanen die overlast veroorzaakt. “

de wet zegt dat als iemand in het water valt je hulp moet bieden anders ben je strafbaar. Verhoudingsgewijs? een leuke term misschien juridisch glibberig, maar wat is verhoudingsgewijs als 2/3 van allee jongeren in aanraking komen met de politie. de wet zegt dat als iemand in het water valt je hulp moet bieden anders ben je strafbaar.In dit geval is er een gemeenschap, ouders etc die hun kinderen vertellen dat water goed is, dat wie probeert ze over de gevaren van water te vertellen discrimineert en dat wie niet graag zwemt minder is.

Als je zoon, broer etc in de fout gaat en je praat het goed of erger nog je vind het gewoon logisch omdat je gediscrimineerd wordt (voelt), slachtoffer van kolonisme, binnengehaald als werkvee etcetc dan ben je gewoon medeplichtig.

voor elke crimineel zijn er familie die het weet en vaak van profiteert, er zijn vrienden die het weten en ervan profiteren.


Door Ronald Sorensen op 20:25 - Zondag, 19 juli 2009

Ik heb heb reactie, die ik hierbij plaats. Ik heb de naam van de inzender weggelaten (is bij mij bekend)


Beste Leefbaar,


Ik loop me vreselijk op te winden over de reclame over discriminatie van radar. (laster)

Subsidie van mijn centen??

Kunnen jullie geen tegengas geven in deze tijd van bezuinigingen en de overlast van groepen marokkanen enz enz…

Ps hieronder de mail naar die sukkels van radar en hun reaktie!

Van: 
Verzonden: zaterdag 18 juli 2009 10:15
Aan: ‘Margriet Maris’
CC: ‘leefbaarrotterdam@stadhuis.rotterdam.nl’
Onderwerp: RE: Reactie via het Klachtenformulier van Antidiscriminatie

Mensen durven niet voor de mening uit te komen (vooral ouderen). Zelfs in discussies worden meningen gegeven, maar vaak met verontschuldigingen “ maar ik discrimineer niet”

Dat komt o.a. door u organisatie omdat die mensen dan voor racist of zelfs fascist worden uitgemaakt.

De hoeveelheid proteststemmen in de politiek zijn het bewijs.

In Rotterdam zijn grote Antillianen en Marokkanen die de samenleving “ ontwrichten”.

Ik vind het terecht dat de Nederlander dit niet meer wil accepteren.

We worden ziek van dat gezeur over discriminatie (en vooral die spotjes van mijn belastinggeld)

Als je discriminatie echt wil aanpakken begin je bij verzekeraars ,die zieke mensen weigeren of

bij de “ Nederlandse moslims”  van het SGP waar zelfs vrouwen geen recht hebben.

PS Ik geef wel mijn mening vandaar deze reactie, en van mij mogen “ groepen” marokkanen uitgezet worden, omdat zij geen vluchtelingen zijn en marokko destijds bij Frankrijk hoorde en niet bij Nederland. Helaas geldt dit niet voor antillianen.

Cc leefbaar met vraag of radar gesubsidieerd wordt voor al die reclame?

Van: Margriet Maris [mailto:M.Maris@radar.nl]
Verzonden: vrijdag 17 juli 2009 10:44
Aan:
Onderwerp: RE: Reactie via het Klachtenformulier van Antidiscriminatie

 

Geachte heer ,

RADAR vindt het helemaal niet logisch dat de grote groep Marokkanen in Nederland de dupe wordt van een verhoudingsgewijs kleine groep Marokkanen die overlast veroorzaakt.

Als de klanten enig verstand hebben begrijpen ze ook wel dat de jongen die om 8 uur vakken staat te vullen naar tevredenheid van zijn baas werkt anders stond hij daar niet.

Overigens merken wij er niets van dat Nederlanders niet voor hun mening mogen uitkomen. U doet dat nu toch ook. We zijn het alleen zeker niet eens.

Met vriendelijke groet,
Margriet Maris,
Juridische zaken & informatiemanagement

RADAR
Grotekerkplein 5, Rotterdam
Postbus 1812, 3000 BV Rotterdam
t 010 411 3911
e .


Door Maya op 17:11 - Donderdag, 16 juli 2009


Door willem1940 op 12:23 - Vrijdag, 10 juli 2009

Dit gaat bij mij makkelijker: link gepakt tijdens bekijken van het filmpje.

http://www.dumpert.nl/mediabase/285151/a26c60dc/dit_land_is_het_zat._c_est_ca.html


Door PJ vdr Weel op 12:21 - Vrijdag, 10 juli 2009

Dan maar via een omweg.
eerst klikken op
http://members.chello.nl/p.weel

Daarna op de knop klikken.


Door PJ vdr Weel op 12:12 - Vrijdag, 10 juli 2009

Sorry Willem,
ben de fou aan het zoeken.


Door willem1940 op 12:11 - Vrijdag, 10 juli 2009

Not Found

The requested URL /mediabase/285151 was not found on this server.
Apache/2.2.11 (Fedora) Server at http://www.dumpert.nl Port 80


Door PJ vdr Weel op 12:09 - Vrijdag, 10 juli 2009

http://www.dumpert.nl/mediabase/285151

Een van de meest bekeken filmpjes, maar breng het toch maar weer even onder de aandacht.


Door Maya op 1:31 - Vrijdag, 10 juli 2009

2/3 in contact met de politie: je kan ook zeggen dat dat werkgelegenheid opbrengt. Maar je kan ook zeggen dat dan maar mooi 1/3 van de marokkanen en turken of antillianen zich netjes gedraagd. Ookal wordt de buurtterreur buiten de statistieken gehouden. Want anders was Nederland al 40 jaar geleden actief met de remigratie aan de gang geweest.


Door Jan Jaap Vogel op 20:56 - Donderdag, 09 juli 2009

@Pantera,

Bij het niet terugbellen heb ik het niet over statistiek, maar het laten bevestigen van de vooroordelen van Ronals op basis van EEN enkele waarneming.


Door BartRotterdam op 19:52 - Donderdag, 09 juli 2009

Ik wordt dagelijks gediscrimineerd in Rotterdam, maar geef mij maar gewoon die 15.000 euro, dan kunnen ze bij RADAR ook gewoon met vakantie.


Door Pantera op 18:45 - Donderdag, 09 juli 2009

nou nee jjv als men hem belooft op welke manier hem terug te bellen dan is dat geen statistiek

inderdaad statistieken kun je een hoop mee doen, je kunt mensen die zich geen nederlander voelen nederlanders noemen op basis van de geboorteplaats van hun ouders (die zich ook geen nederlander voelen). Zo kun je zeggen dat een X % van de inwoners van onze gevangenissen geen nederlander zijn maar wederom door creatief de term nederlander te gebruiken de getallen omlaag houden

desnoods pas je de uitleg aan, 2/3 in aanraking met de politie, nou dan zeg je gewoon dat dat ook voor een babbeltje kan zijn

ja met statistieken kun je een hoop


Door willem1940 op 15:29 - Donderdag, 09 juli 2009

Statistieken ... in Sittard zijn weinig muggen maar wel veel wespen; conclusie: Sittarders lusten geen wespen.


Door Jan Jaap Vogel op 14:13 - Donderdag, 09 juli 2009

@Wouter van Dis,

met statistieken kun je alles bewijzen wat je wilt, is wat je zegt. In de wetenschappelijke wereld, wordt je ook geleerd om goed en doordacht met statistieken en meetresultaten om te gaan.

In de wetenschappelijke wereld wordt je ook geleerd, dat je op basis van een waarneming geen algemeen geldende gevolgen mag trekken.
Als Ronald zich boos maakt dat hij niet wordt teruggebeld (een waarneming) mag dit dus nooit als algemeen geldend gevolg worden gepresenteerd.
Duidelijk gevalletje bevestigen van je eigen vooroordelen en stemmingmakerij.


Door Pantera op 13:20 - Donderdag, 09 juli 2009


Door Pantera op 13:18 - Donderdag, 09 juli 2009

sterk en heel herkenbaar ik woon op de kop van zuid zit soms in het ov als enige die nederlands spreekt en als je 100 meter loopt ben je nederland uit


Door frans groenspaan op 11:37 - Donderdag, 09 juli 2009

Het wordt de hoogste tijd om JJV uit zijn dromen en lijden te verlossen.

Een begin kan zijn om hem het boek van Pieter Lakeman “Binnen zonder Kloppen” eens te lezen. Dat geeft een beeld wat het voor de gemideelde Nederlander heeft gekost zonder nagenoeg een tegenprestatie.
Daarna “Oil for Emigration” c.q. “the Betrayal”
Ongeveer 90% van z.g.n.“vluchtelingen"hebben ooit maar één woord over de Verlichting en aanverwante geschiedkundige stukken gelezen en leven feitelijk qua moraal en opvattingen in de Middeleeuwen.
JJV behoort ongetwijfeld tot één van de leden van de Linkse socialistische Kerk die arrogant het beter weet dan de feiten weergeven.


Door carla op 11:23 - Donderdag, 09 juli 2009

De bovenstaande werkt niet, nog een keer proberen.
http://hoeiboei.blogspot.com/2009/07/in-de-kashba-van-rotterdam.html


Door carla op 11:19 - Donderdag, 09 juli 2009

vhttp://hoeiboei.blogspot.com/2009/07/in-de-kashba-van-rotterdam.html


Door ellen op 11:55 - Woensdag, 08 juli 2009

En dan te bedenken dat volgens de sociale index,

http://www.cos.nl/sigt/

Rotterdam hoog scoort op het onderdeel “ontbreken van discriminatie”

Vraag: waarom zou je iets bestrijden wat niet bestaat?
Antwoord: vul maar in….


Door Wouter van Dis op 11:05 - Woensdag, 08 juli 2009

@Vogeltje,
Iemand heeft ooit eens gezegd :
Er zijn leugens, grote leugens en statistieken.
Ik ben het met deze stelling niet eens maar ik ben het ook niet eens met mensen die dit selectief toepassen.
Get the picture?


Door Pantera op 8:57 - Woensdag, 08 juli 2009

tja
jjv

er zitten meer allochtonen in de gevangenis dan op de universiteit, als in rotterdam de meerderheid van de jongeren in aanraking met de politie komt dan is het eerder cynisch om te zeggen dat het goed gaat

oh misschien is dat wat voor rader
“Allochtone vmbo- en havo-leerlingen mogen bij het examen ongestraft meer fouten maken dan autochtone leerlingen. Zo mogen autochtone havisten maximaal twee fouten maken zonder dat er punten van het totaal worden afgetrokken, terwijl de grens bij allochtone leerlingen op vijf fouten ligt.” als dat geen discriminatie is dan weet ik het ook niet meer


Door Jan Jaap Vogel op 8:02 - Woensdag, 08 juli 2009

Ik wordt juist cynisch van mensen (Maya) die blijven beweren dat de groep allochtonen die het goed doen een minderheid zijn.

Statistieken wijzen uit dat dat niet klopt. Door dit te blijven beweren, worden mensen als Maya allen maar gesterkt in hun domme vooroordelen en sluiten ze de ogen voor de echte wereld.


Door Maya op 2:59 - Woensdag, 08 juli 2009

“De gedragingen van hen stemt ons bitter en cynisch.” De goede niet te na gesproken, vanzelfsprekend.
Want iedereen heeft wel een voorbeeld van een goed functionerende allochtoon die gewoon zijn vak doet en niemand tot last is.
Laten we hopen dat er veel moslims zijn die zich niet strict aan de koran en de hadith houden. Alleen op die voorwaarde kan onze samenleving vredig en dynamisch blijven.


Door Maya op 2:52 - Woensdag, 08 juli 2009

Het blij zijn over de minderheid van de minderheden, die wel hun beste beentje voor zetten kan alleen maar steun van mij verdienen. Maar jammer genoeg zijn er te weinig allochtonen die ons vervullen met vreugde over hun arbeid en gedrag. De gedragingen van hen stemt ons bitter en cynisch.


Door willem1940 op 1:07 - Woensdag, 08 juli 2009

Hee, niet pesten, Maya. ik kom vaak genoeg in computerwinkels maar ook in super- en doemarkten allochtonen tegen die hun werk daar perfect beheersen.

Bazen en chefs zijn heus niet achterlijk, kijken naar Kwaliteit voor het geld.

Uiteraard heb ik het nu wel over Mensen die echt goed willen en niet hun scholing ontlopen.


Door Maya op 0:12 - Woensdag, 08 juli 2009

Het blijkt nu dus een hele begrijpelijke handeling van personeelschefs om allochtonen af te wijzen op grond van bv een slechte beheersing van het nederlands. Wie dit nog discriminatie noemt is volledig van het pad afgeraakt.
Het ziet er naar uit dat de zonen en dochters van allochtone landbouwersknechten, ook in Nederland succes kunnen hebben als medewerkers in de kassen en het simpele schoonmaakwerk.


Door vrije-vogel op 23:40 - Dinsdag, 07 juli 2009

http://www.ad.nl/binnenland/3351298/lsquoAllochtone_leerling_sterk_bevoordeeld_bij_examenrsquo.html

commentaar is hier zelfs overbodig.Wat is de waarde van een diploma nu nog bij een sollicitatie? Volgens de wet mag je personen niet weigeren op afkomst.Dus heb je iemand met een diploma met veel fouten behaald met mindere kwaliteiten maar te accepteren.Graag toch wel een commentaar van de ex-schoolmeester op dit bericht.Ik verwacht donder en bliksem.


Door willem1940 op 23:32 - Dinsdag, 07 juli 2009

Ik zal zodra de gelegenheid zich voordoet aan sommige van mijn allochtone kennissen vragen hoe ze die “reclame” ervaren; dat kan even tijd nemen want de meesten trekken deze week weg op zeer verre vacantie.


Door Pantera op 23:04 - Dinsdag, 07 juli 2009

pas geleden vroeg een jongetje of ik wilde zitten, weet niet wat me meer verbaasde, dat hij meer beleefdheid in zijn donder had dan zijn moeder die hem in een volle tram op schoot had kunnen nemen of dat ik (vanuit zijn optiek) zo oud ben dat hij me wil laten zitten:)


Door Awesom-O op 22:52 - Dinsdag, 07 juli 2009

Ik hoorde vandaag ook een spotje op de radio voor zo’n anti-discriminatie-telefoon. Ach, belastinggeld is gratis, schijnt.

Werd gewelddadige criminaliteit maar half zo hard aangepakt als die (al dan niet valse) beschuldigingen van discriminatie. Dat zou het aantal “discriminerende opmerkingen” vast veel meer verminderen dan alle subsidies ter wereld.


Door willem1940 op 22:50 - Dinsdag, 07 juli 2009

Ik zag er ook “merkwaardige” spotjes over op TV, toen ik bij uitzondering naar dat ding even keek omdat ik mijn vrouw die in die kamer zat even iets moest vragen.

Mensen die een foto-bord voor hun hoofd dragen om niet “buitenlands” te hoeven lijken. Wie verzint die ongein?

Vinden “allochtonen” dit echt wel lekker of moet ze iets worden aangepraat?

Weblog van Ronald Sørensen

Ronald was fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam van 2002-2009 en raadslid van 2009-2011. Ronald is nu senator voor de PVV in de eerste kamer. Klik hier om meer over Ronalds Noorse achtergrond te lezen.

Eerder verschenen in dit weblog

1 november 2017
Rembrandt de Ploert
3 augustus 2016
Fethullah Gülen
15 juni 2011
Bedankt

Laatste nieuws