Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 21 april 2017

Genomineerden Pim Fortuyn prijs bekend


De genomineerden voor de Pim Fortuyn Prijs zijn bekend. Dit jaar maken GeenStijl, Ebru Umar en Machteld Zee kans op de prijs. ‘‘Alle drie de genomineerden hebben een grote dosis onverschrokkenheid en doorzettingsvermogen”, aldus Joost Eerdmans.

De prijs
De prijs gaat jaarlijks naar een opiniemaker/wetenschapper die net als Fortuyn de moed toont om politiek incorrecte maatschappijkritiek te uiten. Voorgaande jaren wonnen rechtsgeleerde en columnist Afshin Ellian en schrijver Leon de Winter de prijs.

De genomineerden
De redactie van geenstijl.nl geeft graag haar ongezouten mening over actualiteiten en deinst niet terug voor kritiek. Ebru Umar (columnist) bekritiseert de Turkse regering en komt op voor de Nederlandse normen en waarden. Machteld Zee (jurist en politicoloog) onderzocht Britse sharia-raden. Ze schreef het boek Heilige Identiteiten: op weg naar een shariastaat? waarin ze de Europese multiculturele samenleving onderwerpt aan een kritische beschouwing.

Uitreiking
De Pim Fortuyn Prijs wordt op 6 mei voor de derde keer uitgereikt. De uitreiking wordt dit jaar gekoppeld aan een groot herdenkingsprogramma ter ere van Fortuyn. Op de Pim Fortuynplaats aan de Korte Hoogstraat zullen bekende gastsprekers herinneringen ophalen aan Fortuyn en ingaan op zijn gedachtengoed. Hierna onthullen Rita Verdonk en Leon de Winter wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Kom ook op 6 mei naar de herdenking en uitreiking van de Pim Fortuyn Prijs! Het programma start om 16:15 uur en sluit af met een spetterend optreden van Lee Towers. Klik hier voor meer informatie.

Dossier: Pim Fortuyn

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Laatste nieuws