Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 10 maart 2017

Geen vergunning voor crematorium Prinsenland


Leefbaar Rotterdam is blij dat het uitbreidingsplan voor een crematorium bij begraafplaats Oud-Kralingen (Prinsenland) van tafel is. Deze week werd bekend dat de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente de aanvraag voor een vergunning heeft afgewezen. De verkeerssituatie in de buurt zou een dergelijke toename van het aantal auto’s niet aan kunnen.

Bewoners in de omgeving van de begraafplaats maakten zich lange tijd grote zorgen over de uitbreidingsplannen. Ze vreesden voor parkeerproblemen, hardrijders en aantasting van het Prinsenpark. Ook vreesden zij voor uitstoot van vuile stoffen. Er werd een actie gestart die resulteerde in ongeveer duizend protesthandtekeningen.

Ook Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik sprong voor de bewoners in de bres. Hij stelde vorige week vragen aan wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling, Leefbaar Rotterdam) waarin hij wees op de emoties onder bewoners en opriep om geen onomkeerbare stappen te zetten.

Bewoners kunnen weer opgelucht ademhalen nu deze week bleek dat de vergunning op verkeersgronden niet kan worden verleend. Daarmee zijn de plannen voor het crematorium definitief van de baan. Van Schaik: “Ik ben blij dat met deze beslissing het woongenot van de bewoners is veiliggesteld en we ons nu weer druk kunnen maken om andere belangrijke zaken in de wijk.”

Zie ook:
- Wethouder mag nog niks doen bij begraafplaats Prinsenland

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws