Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 07 oktober 2020

’Geen belasting betalen voor afvalbeleid’


Bron: De Telegraaf. Door: De Rotterdamse redactie

Boze buurtbewoners uit Rotterdam-Hillegersberg overwegen geen gemeentebelastingen meer te betalen om zo zelf een werkende afvalvoorziening op te tuigen.

Kees-Jan van Beek wordt moedeloos van het huidige afvalbeleid. Vol trots onthulde wethouder Bert Wijbenga deze week zijn nieuwste plan voor containers met een ledlamp erop die aangeeft als de afvalbak vol zit.

Als de proef daarmee aanslaat, dan worden alle vuilcontainers de komende jaren vervangen voor eentje met een lamp. „Maar dat gaat nog jaren duren en we hebben al twee jaar enorme problemen, zo lang gaan we niet meer wachten”, aldus Van Beek.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Benvenido van Schaik vroeg afgelopen zomer de wethouder in nog onbeantwoorde schriftelijke vragen of hij zich voor kon stellen ’dat inwoners zich langzaamaan afvragen waar zij gemeentelijke belastingen voor betalen’. Van Beek vraagt zich dat met zijn buurtbewoners daadwerkelijk af. „We zeggen al dat we gezamenlijk de belastingen niet meer betalen hiervoor en zelf wel een afvalvoorziening regelen voor de eigen wijk.”

Als een container vol zit, wat wekelijks zo is, stelt Van Beek, dan werkt het niet via de gemeentelijke app dat te melden. „Je krijgt automatisch antwoord na drie dagen dat het probleem verholpen is en als dat niet het geval is, kun je bellen.” Slechts eenmaal in de afgelopen twee jaar is een volle container nog dezelfde dag geleegd.

De maat is vol. „We willen graag in een nette buurt wonen en dat is het nu al twee jaar niet meer.”

Laatste nieuws