Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 06 juli 2015

‘Familiestrand Nesselande géén plek voor samenscholend tuig’


Afgelopen weekend werd Nesselande opnieuw opgeschrikt door een groep jongeren die rotzooi trapten op het plaatselijke strand. Deze ordeverstoring is niet van vandaag of gisteren. Leefbaar Rotterdam is de ongeregeldheden op het strand zat en heeft een debat aangevraagd.

Politie veegt strand schoon
Zaterdagavond verzamelden 200 jongeren zich op het strandje van Nesselande. Na klachten van omwonenden en ondernemers, nam de politie poolshoogte. Toen de situatie te bont werd, dwong de politie de jongeren te vertrekken. Dat verliep niet zonder slag of stoot, drie jongeren werden aangehouden. 

Strand géén plek voor samenscholend tuig
Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt is de ongeregeldheden zat en wil dat burgemeester Aboutaleb en wethouder Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) strenger gaan optreden tegen de overlast. “Dit probleem speelt al jaren. Jongeren zuipen erop los, intimideren bezoekers, laten troep achter en zorgen voor geluidsoverlast. Het strandje van Nesselande is een familiestrand, géén plek voor samenscholend tuig”, aldus Buijt.

Actieplan overlastgevende jeugd
Vandaag presenteert wethouder Eerdmans zijn actieplan tegen overlastgevende en criminele jeugd. Hij belooft een stevige ‘stok achter de deur’ aanpak. Leefbaar Rotterdam is benieuwd of in dit plan ook aandacht besteedt wordt aan de problemen in Nesselande. Dinsdag wil Leefbaar Rotterdam met de gemeenteraad over de ongeregeldheden in debat.

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws