Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 13 april 2017

Extra handhavers op strand Nesselande


De gemeente zet deze zomer 23 tot 31 extra handhavers in op het strand van Nesselande. Daarmee moet het verblijf van bezoekers aan en rondom het strand prettig en veilig worden en blijven. Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) ondertekende hiervoor deze week een akkoord.

Aanpak hangjeugd
Het strand was op zomerdagen jaren het toneel van overlastgevende hangjeugd, tot grote ergernis van Leefbaar Rotterdam. Om de overlast in te dammen, kondigde Eerdmans vorig jaar extra maatregelen aan. Zo zegde hij toe in weekenden en vakanties extra handhavers in te zetten zodra de temperatuur boven de 23 graden stijgt. Ook sprak hij met de politie en winkeliers af om samen te werken in het toezicht.

Opnieuw extra maatregelen
Deze week ondertekende Eerdmans een aangepast convenant waarin hij opnieuw extra maatregelen aankondigt. Zo komt er extra toezicht op vrijdag, zaterdag en zondag. Ook wil hij dat er flexibeler wordt gekeken naar de temperatuur. “Als het bijvoorbeeld druk is bij 21 graden of bij een festival, kijken we of er toch moet worden opgetreden”, laat hij weten tegenover het AD/Rotterdams Dagblad.

Ook maatregelen tegen vuil
Maar Eerdmans wil ook maatregelen treffen tegen de propvolle afvalbakken op het strand. Er komen extra plekken voor vuil en meer wc’s. Tot slot omvat het akkoord een verbod op toeteren door automobilisten. “Ik snap best dat dat stoer is, maar ‘s avonds laat is dit gewoon asociaal. Er liggen ook kinderen te slapen, dus zullen we daar harder tegen optreden.’‘

Complimenten
Leefbaar Rotterdam vindt de maatregelen een welkome aanvulling complimenteert de wethouder voor zijn inzet. Want het strand van Nesselande is een familiestrand, géén plek voor samenscholend tuig of afvalstort.

Zie ook:
- LR blij met extra maatregelen tegen jeugdoverlast Nesselande
- ‘Familiestrand Nesselande géén plek voor samenscholend tuig’

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws