Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 16 januari 2014

Even voorstellen: Ira van Winden


Maak wekelijks kennis met een van onze nieuwe toppers en kandidaat-gemeenteraadsleden. Zo kent u de kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraad straks door en door. De aftrap wordt deze week gegeven door Ira van Winden (de nummer 4 op de lijst).

Naam: Ira van Winden
Leeftijd: 43 jaar
Beroep: Senior Gezinsbegeleider
Burgerlijke Staat: Getrouwd
Woonwijk: Feijenoord, Kop van Zuid

Wat is er nou leuk aan de politiek?
“Dat het overal is. Je kunt er niet omheen.
Politiek is niet een onderwerp apart, het is een onderdeel van ieders leven.
En iedereen denkt er dus ook anders over. Daarover in gesprek gaan is leerzaam en ook leuk.”

Waarom Leefbaar Rotterdam?
“Doe wat je kan en probeer iedere keer een beetje beter. Dat is Leefbaar en dat spreekt me aan. En als het echt niet lukt en je hebt onze zorg nodig, dan zijn we er ook om je te ondersteunen. Maar kijk vooral naar wat er wel mogelijk is voor mensen, in plaats van te focussen op wat niet kan. Dat komt overeen met waar ik voor sta. Eigenlijk komt het neer op een optimistische levenshouding, die ik herken in Leefbaar.”

Wat vind je het mooiste aan Rotterdam?
“Dan denk ik aan fietsen over de bruggen als het donker is. Iedere keer word ik dan weer geraakt door het uitzicht, met lichten in alle kleuren, de levendigheid van de stad. Dan voel ik me thuis en ben ik trots op deze stad. En dat stadsbeeld wordt ook ingekleurd door allemaal mooie mensen die er wonen met allemaal verschillende achtergronden. Mensen die op veel plekken ook goed met elkaar kunnen samenwonen.”

Welke persoonlijke kwaliteit zet jij straks in om succesvol te zijn?
“Ik wil mijn ideeën uit de praktijk naar de raad brengen. Ik ben heel gepassioneerd in mijn werk en zie wat werkt en vooral wat niet werkt. En ik zie het ook als mensen echt tegen hun grenzen aanlopen. Daardoor weet ik hoe we mensen een beter gevoel over zichzelf kunnen geven, waardoor ze vanuit zichzelf gemotiveerd raken om een bijdrage te leveren. En ik laat me niet van de wijs brengen. Een doel kun je op verschillende manieren bereiken. Het is een kwestie van volhouden. Ik werk vanuit mijn hart en overtuiging en gevoel van rechtvaardigheid.”

Waar wind je je het meest over op?
“Dat mensen die wel kunnen vaak niet willen. Dat moeten we aanpakken. Dat betekent korten op de uitkering. En mensen die wel willen maar het echt niet kunnen die moeten beter geholpen worden dan nu.
En als ik dan nog wat mag noemen: ik zat laatst in het openbaar vervoer met mijn 12 jarige dochter. Ik vertelde haar dat ze, als ze een keer alleen ging reizen, niet bij het raam moest gaan zitten, maar aan de buitenkant. Ze kan anders namelijk makkelijk ingesloten worden door vervelende jongeren. En ik spreek uit ervaring. Het feit dat ik me zorgen moet maken om mijn kind dat alleen op pad is, die onveiligheid, dat vind ik echt heel erg.”


Ira van Winden

Reacties:


Door Derk jan weisbeek op 13:32 - Donderdag, 16 januari 2014

Klinkt goed , Veel succes,!!

Dossier: Campagne 2014

Laatste nieuws