Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 08 mei 2017

Erasmusspeld voor Ronald Sörensen


De gemeente Rotterdam heeft afgelopen weekend aan Ronald Sörensen de Erasmusspeld uitgereikt. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor de Rotterdamse politiek. “Meer dan verdiend! Voor zijn hele oeuvre vanaf de oprichting van ons mooie Leefbaar Rotterdam”, aldus partijleider Joost Eerdmans.

Erasmusspeld
Afgelopen zaterdag, op zijn 70-jarige verjaarsfeest, ontving Sörensen de Erasmusspeld. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. Eerder ontvingen onder anderen Joke Bruis, Jaap Valkhoff en Lee Towers de Erasmusspeld.

Over Ronald Sörensen
In 2002 werd Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste politieke partij van de stad. Sindsdien heeft Leefbaar grote invloed op het politieke toneel. Sörensen was acht jaar lang fractievoorzitter van de partij. In 2011 heeft hij de Rotterdamse gemeenteraad verlaten. Wel is hij nog actief in de Raad van Toezicht van Leefbaar Rotterdam.

Ronald Sörensen was ook lid van de Provinciale Staten en was senator voor de PVV in de Eerste Kamer. Hij heeft ook in deze functies altijd een Rotterdams geluid vertolkt. Hij heeft het actieve politieke toneel inmiddels verlaten.

Sörensen, van oorsprong docent geschiedenis en biologie, geeft gastlessen over het Fortuynisme, schreef tientallen columns en publiceerde enkele boeken. Ook is hij medeauteur van ‘Nederland 2.0’, samen met hoogleraar politicologie André Krouwel van de VU, over een nieuw democratisch bestel met een pleidooi voor andere bestuurlijke verhoudingen en meer differentiatie in bevoegdheden tussen gemeenten en regio’s.

Dossier: Ronald Sorensen

Laatste nieuws