Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 14 oktober 2020

‘En waar moeten ouderen pinnen?’


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink

Leefbaar Rotterdam wil opheldering van het stadsbestuur over het verdwijnen van de pinautomaat bij winkelcentrum Binnenhof in Ommoord. Het filiaal van de ING is gesloten en het geldapparaat aan de buitenkant is buiten gebruik. Leefbaar vraagt om maatregelen.

‘Wij zijn benaderd door bezorgde bewoners van Ommoord over het verdwijnen van de pinautomaat bij de Binnenhof’, schrijft Leefbaar-raadslid Michel van Elck. ‘Als gevolg hiervan kunnen bezoekers alleen nog geld trekken bij een mobiele geldautomaat bij de PLUS. Aangezien deze in het winkelcentrum zit, is het niet meer mogelijk om geld te pinnen buiten openingstijden’. Van Elck noemt dit een bittere pil voor veel oudere bewoners van Ommoord, voor wie het vaak een eind lopen is naar een andere pinautomaat.

Volgens het raadslid past dit in een trend van steeds verdere afkalving van zulke, vooral voor ouderen belangrijke, voorzieningen. Leefbaar pleitte deze zomer voor het maken van een zogeheten ‘vlekkenplan’ voor Geldmaat - het samenwerkingsverband tussen banken en Geld Service Nederland - om te zorgen voor nieuwe pinautomaten wanneer deze door banken worden gesloten. De gemeente zal Geldmaat adviseren over het gewenste aantal geldautomaten.

Laatste nieuws