Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 09 december 2019

Eline Duijm Wickerhoff nieuw raadslid Leefbaar Rotterdam
De fractie van Leefbaar Rotterdam verwelkomt een nieuwe collega. Tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag zal Eline Duijm Wickerhoff als raadslid worden geïnstalleerd. Zij volgt Maarten Struijvenberg op die als wethouder in Capelle aan den IJssel aan de slag gaat.

Eline Duijm Wickerhoff is 44 jaar, onderneemster in hart en nieren en woont met haar man en twee jonge kinderen in Ommoord. Sinds 2018 is ze namens Leefbaar Rotterdam lid van de gebiedscommissie Prins Alexander. Nu volgt de overstap naar de gemeenteraad. “Het is een grote eer om onze kiezers aan de Coolsingel te mogen vertegenwoordigen”, aldus Duijm Wickerhoff. “Criminaliteit, de verloedering van de stad en de bureaucratie, die ondernemers alle lust tot ondernemen ontneemt, gaan mij aan het hart. Ik ben enorm gemotiveerd om mij in de gemeenteraad in te zetten voor een beter, veiliger en ondernemender Rotterdam. Een stad waarin ik mijn kinderen wil laten opgroeien”. 

Aanvankelijk zou de zetel van Struijvenberg worden ingenomen door Pieter van Hoof, die momenteel ook deel uitmaakt van de gebiedscommissie Prins Alexander. Na zakelijk de balans opgemaakt te hebben moest Van Hoof echter met spijt in het hart concluderen dat het raadslidmaatschap op dit moment nog geen haalbare kaart bleek.

Fractievoorzitter Joost Eerdmans: “Het is spijtig dat Pieter heeft moeten besluiten om deze keer af te zien van zijn zetel, maar goed dat hij dit tijdig heeft aangegeven. De inwoners van Alexander kunnen op hem blijven rekenen!” Eerdmans is blij dat Eline Duijm Wickerhoff de fractie komt versterken: “Eline belichaamt de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ die deze gemeenteraad hard nodig heeft. We hebben haar de afgelopen twee jaar leren kennen als een aanpakster die knokt voor de Rotterdammers die zich niet gehoord voelen door dit stadsbestuur. Welkom in de fractie Eline!”

Laatste nieuws