Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 15 januari 2018

Eerdmans: Geen links-islamitisch blok in Rotterdam


Op de nieuwjaarsreceptie van Leefbaar Rotterdam waarschuwde lijsttrekker Joost Eerdmans zondag voor de gevolgen als na 21 maart in Rotterdam een links-islamitisch blok aan de macht komt. “Dan zal de erfenis van Fortuyn en alles wat we hebben opgebouwd verdwijnen. Leefbaar Rotterdam kan dat niet toestaan”, zei Eerdmans.

Na het definitief vaststellen van de kieslijsten brachten de Leefbaren tijdens de nieuwjaarsreceptie in Lommerrijk een toost uit op het nieuwe jaar en de verkiezingscampagne.

In zijn nieuwjaarsspeech nam Eerdmans nogmaals van de gelegenheid gebruik om de resultaten van het Leefbaar-stadsbestuur te vieren. Een toenemende veiligheid, skaeve huse tegen notoire woonoverlastgevers,  het creëren van een aantrekkelijker woonaanbod en het benoemen van integratieproblemen. Het is slechts een kleine greep uit het lijstje waar Eerdmans trots op is. 

Toch gaf Eerdmans tussen zijn positieve woorden door een serieuze waarschuwing aan zijn achterban. “Wij vrezen dat als het links-islamitische blok na 21 maart aan de macht komt in Rotterdam, dat dan de erfenis van Fortuyn en alle resultaten die we hier aan u laten zien, zullen afbrokkelen en verdwijnen.” Het is een scenario waar Leefbaar Rotterdam niet aan moet denken en keihard tegen zal vechten.

Daarnaast benadrukte Eerdmans dat Leefbaar Rotterdam 21 maart beschouwt als referendum over de Nederlandse identiteit. In het afgelopen jaar zag de partij in toenemende mate een afkeer van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en tradities. Zwarte Piet wordt in de ban gedaan, onze zeehelden verguisd en waar andere steden het goede voorbeeld geven, wordt in de Rotterdamse gemeenteraad onze Nederlandse vlag door het links-islamitische blok geboycot.

Om het debat over dit thema verder op gang te brengen gaat de partij op 12 februari aanstaande, in navolging van het veelbesproken Vijfde Colonne-debat, daarom opnieuw een debat organiseren.

“Welke kant gaan we na 21 maart op? Blijven we nog houden van onszelf of moet alles weg? Leefbaar Rotterdam staat voor wat hier is opgebouwd. Niet weg-met-ons, maar trots-op-ons!” aldus Eerdmans.

Bekijk hieronder de volledige nieuwjaarsspeech van Joost Eerdmans:

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Laatste nieuws