Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 19 januari 2017

De tegenprestatie werkt


De aanpak met de tegenprestatie werkt. 10.000 Rotterdammers verrichten inmiddels vrijwilligerswerk voor hun bijstandsuitkering. Mensen voelen zich gezonder en vinden het leuk om aan de slag te zijn, aldus wethouder Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) tegenover het NOS Journaal. Leefbaar Rotterdam is blij met de succesvolle aanpak.

Rotterdammer Sven Ganesh is blij met het vrijwilligerswerk wat hij doet. Als tegenprestatie voor zijn bijstandsuitkering helpt hij een oudere mevrouw met klusjes in en rondom het huis. Hij heeft weer regelmaat in zijn leven en iets om zich voor in te spannen. Daardoor kijkt Sven positiever naar het leven.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid & Economie) is blij met voorbeelden als Sven: “Mensen in de bijstand mogen zelf kiezen wat ze graag zouden willen doen. Het enige wat niet mag is niks kiezen, maar gelukkig komen we dat probleem niet tegen.  Er is genoeg te doen in de stad. Het is natuurlijk ontzettend mooi dat een wat oudere dame eens in de week thuis geholpen wordt door iemand die dat op een goede manier kan doen.”

Het liefst heeft Sven een betaalde baan als schilder, maar voor nu doet het vrijwilligerswerk hem goed. “Ik kijk anders tegen het leven op; veel en veel positiever!”

Bekijk de NOS-uitzending hier terug!

Dossier: Maarten Struyvenberg

29 december 2016 Recordaantal aan het werk

Dossier: Economie

STANDPUNT: Werken moet lonen

Dossier: Zorg en sociaal

Dossier: Bijstand

Laatste nieuws