Home > Weblogs
Dinsdag, 28 juli 2015

De burgemeester als zomergast

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Zondag keek ik naar Zomergasten met onze burgemeester als lijdend c.q. meewerkend voorwerp. Het viel me een beetje tegen en interviewer Wilfried de Jong had mijns inziens wel wat kritischer mogen zijn in plaats van aan te schuiven bij de rij van journalisten, die Aboutaleb naar de ogen willen zien. Buiten dat ik weinig nieuws te zien of te horen kreeg, ergerde ik me toch een beetje aan de in mijn ogen obligate kritiek op Geert Wilders. Dit keer stond het zinnetje “dan gaan we dat regelen” na de “minder, minder, minder” uitvoering centraal.

Volgens Aboutaleb moest Geert dan maar eens laten zien hoe hij dat wilde bewerkstelligen en dat herhaalde hij zo’n vijf keer. Eerste misser van De Jong is, dat hij niet zei: “Maar dat heeft Wilders drie dagen later op de landelijke TV precies uitgelegd, namelijk door vrijwillige remigratie (zoals de regering propageert), stoppen van immigratie en het uitzetten van criminelen.” Een beetje scoren voor open goal dus. Niet gehinderd door de interviewer.

Aangifte tegen Geert vond de burgemeester niet nodig, omdat het niet bij zijn ambt past, daarmee indirect een vernietigend oordeel vellend over de in onze stad wegens incompetentie afgezette huidige burgemeester van Zwijndrecht.

Ook stoorde ik mij een beetje aan het ten tonele voeren van zijn ouders, die angst schijnen te hebben; altijd een zwaktebod zulke niet te verifiëren bronnen. Waar wordt die angst door gevoed? Het feit dat hun zoon burgemeester van onze stad is geworden bewijst dat ze niet bang behoeven te zijn voor discriminatie. Waar dan voor? Voor de toekomst? In dat geval, wie veroorzaakt die angst? De 65 procent Marokkaanse jongeren die met justitie in aanraking komen of de mensen die zo terecht tegen hun gedrag ageren?

Daarna mocht Aboutaleb weer even laten zien dat de Koran best wel meevalt. Nou meneer de burgemeester en meneer De Jong, dat doet hij niet! Het is misschien moeilijk te bevatten, maar we kunnen namelijk lezen.
Dat in de Hadith staat dat ooit een christelijke vorst de eerste volgelingen van Mohammed beschermde en het verschil tussen islam en christendom als slechts minimaal aanduidde, zegt helemaal niets. De islam ontstond toen net en het hele Midden Oosten was toen christelijk, parsaans, joods of polytheïstisch. De verschillen zijn zich pas veel later gaan manifesteren vooral in gebieden, waar moslims de overhand kregen.

Verder was de hele avond wel erg Oosters en daar deed het kleine café aan de haven van Vader Abraham weinig aan af. Ik had zo graag “Rotterdam” van Frederique Spigt gehoord.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen
26 maart 2019: Gevaar van de jaren 30 en docenten van nu door Ronald Sørensen
21 maart 2019: Hoe halen ze het in hun openbare hoofd? door Ronald Sørensen
15 maart 2019: Inspiratiebron van Rutte ! door Ronald Sørensen
6 februari 2019: Een lek in Rotterdam door Ronald Sørensen
24 januari 2019: Wapens inleveren zonder straf: Hardleersheid door Ronald Sørensen

Laatste nieuws