Home > Weblogs
Maandag, 11 juli 2016

De brutaliteit van Rutte

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

De Nederlandse regentenkliek met hun appendix bij de media stellen alles in het werk om een eventueel Nexit te voorkomen. Plotseling blijken alle Britten enorm spijt te hebben van hun keuze en zijn die simpele voorstemmers voorgelogen. Logisch die angst bij de pseudo elite, want de Nederlanders hebben zich al twee keer via een referendum met meer dan 60 procent tegen de EU gekeerd.

Onze premier vindt het een schande dat Farage stopt met de politiek en zijn leven weer op een normale manier wil leiden. Hij beschuldigt hem ervan de Britten te hebben misleid en opgehitst en nu met de staart tussen de benen te vertrekken. Opmerkelijk aan die opmerking is dat onze premier het uitgangspunt heeft dat de Britten zich hebben laten leiden door demagogen en niet hebben gehandeld naar eigen inzicht. De ene helft van de Britse kiezers is dus volgens hem simpel en de andere helft is slim.

Als je als objectieve toeschouwer de Brexit bekijkt via bijvoorbeeld Amerikaanse ogen, dan zie je toch iets heel anders, want zelfs Obama heeft zich met het referendum bemoeid. Sterker nog het Britse grootkapitaal heeft via de media een enorme “blijf” campagne gevoerd. De positieve media-aandacht voor “blijven” was veel groter dan die voor “opstappen.” Je zou het kunnen vergelijken met ons land, waar slechts enkele media het Oekraïne-referendum propageerden. Ongeveer 10 procent denk ik. 

Het is dus niet de media-aandacht die de Britten zo wijs heeft gemaakt en ook niet het luisteren naar demagogen, want Cameron en alle andere politiek leiders (inclusief Obama), hebben hel en verdoemenis voorspeld als de Brexit een feit zou worden. Nu het een feit is, is rampspoed geboren en zijn de misleidde Britten door hun politici in de steek gelaten, roepen ze huilend in koor.

De kern van de zaak is dat de Britten al dertig jaar in de steek gelaten zijn, dus daar wennen ze wel aan. Ondertussen herstellen de beurzen en de pond zich weer. Waarom de Britten tegen gestemd hebben, heeft dus heel gewone politieke oorzaken waar de regenkliek in Europa liever voor wegkijkt. De immigratie en de daarbij behorende problemen, het ondemocratische karakter van politieke systemen, de stuitende partijdigheid van de media, het chronisch onderschatten van de kritiek van “de gewone man”, het inferieur verklaren van de eigen cultuur, het accepteren van een volslagen ridicule slachtofferrol van sommige minderheden, de wetteloosheid in sommige stadswijken en de opdringende islamisering (Fortuyn, 1998), allemaal zaken die als onderbuikgevoelens werden afgedaan en waar men nu de rekening voor gepresenteerd krijgt.

Rutte wil die rekening in ons land niet hebben, dus hij fulmineert tegen Farage in plaats van zich af te vragen waarom de beste man als politicus geen gewoon leven kan leiden. Waarom in ons land Fortuyn vermoord is, waarom Verdonk is aangevallen, waarom Wilders moet worden beschermd, waarom ook andere critici zoals burgemeester Aboutaleb beschermd worden, waarom huizen van PVV-politici besmeurd worden, waarom PVV-fracties het dichtst bij de nooduitgangen geplaatst worden, waarom journalisten van dat kleine beetje rechtse media bespuwd, bedreigd en mishandeld worden en waarom de demonstraties van Pegida bekogeld worden? Klaarblijkelijk is hier geen rol weggelegd voor partijdige pers.

Farage is geen wegloper en geen misleider. Hij is een vader die met zijn hele gezin bedreigd is en die niet meer over straat kan lopen, ondanks het feit dat er niet gediscrimineerd mag worden, ook in de UK niet. Hij wil zijn leven terug, dat door policor media en links tuig verloren dreigt te gaan. Hij zal zelf voor een baan moeten zorgen na zijn EU-periode en dat zal niet meevallen leert de praktijk. Voor Rutte zal dat na zijn premierschap geen moeite kosten. Voor kritiekloze vazallen is er in Brussel altijd een leuke post beschikbaar.

Oh, vandaar natuurlijk.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

22 mei 2019: Openlijk immoreel door Ronald Sørensen
14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen
26 maart 2019: Gevaar van de jaren 30 en docenten van nu door Ronald Sørensen
21 maart 2019: Hoe halen ze het in hun openbare hoofd? door Ronald Sørensen
15 maart 2019: Inspiratiebron van Rutte ! door Ronald Sørensen
6 februari 2019: Een lek in Rotterdam door Ronald Sørensen

Laatste nieuws