Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 08 augustus 2013

Dance Parade lijkt weer in aantocht


De in juni gestarte online petitie om de Dance Parade terug naar Rotterdam te krijgen lijkt z’n vruchten af te werpen. De mede door Leefbaar Rotterdam ondersteunde petitie bevat al meer dan 7.000 steunbetuigingen en dat is ook de oude organisatoren niet ontgaan. Zij werken nu aan een opvolger van de oude Parade.

Leefbaar raadslid Robert Simons is blij dat het online ‘burgerinitiatief’ opvolging krijgt. “Ik heb nooit begrepen waarom de Dance Parade werd verboden. Er hebben zich nooit grote ongeregeldheden of gewelddadige incidenten voorgedaan. Zeker als je de Parade vergelijkt met het Zomercarnaval. Het is een geweldig feest voor jongeren, waarvoor hier in Rotterdam al zo weinig uitgaansvertier is. Club na club wordt, al dan niet gedwongen, gesloten,” aldus Simons. Hij sluit hiermee aan bij de woorden van partygoeroe Ted Langenbach die deze week de noodklok luidde over het uitgaansklimaat in Rotterdam. Rotterdamse jongeren zouden tot de beste kaartkopers van Amsterdamse festivals behoren.

Of de Dance Parade helemaal in z’n oorspronkelijke vorm terugkomt is overigens nog de vraag. Volgens de initiators zijn de tijden en ook de muziekstijlen veranderd. Welke vorm qua parade daarbij hoort is nog niet helder. De opvolger zal op z’n vroegst in 2015 het levenslicht zien. Wel is er dit weekend al het zogenaamde Boothstock festival van dezelfde organisatoren met dj’s die we ook nog kennen van de Dance Parade. Het Algemeen Dagblad spreekt van een tussenstation richting de Dance Parade nieuwe stijl.

Reacties:


Door Pantera op 18:32 - Donderdag, 22 augustus 2013

er wordt genoeg gebouwd in rotterdam dat is het punt niet

een commercieel bedrijf, en daar praten we hier over, hoort geen overheidsgaranties te krijgen

heeft niets met sp te maken maar als met logica.

De overheid moet een aantal taken uit voeren, het garanderen van risicovolle investeringen is daar niet 1 van

wederom als het zo’n goed idee is, waarom staan de banken en andere investeerders dan niet in de rij?


Door jandeman op 3:26 - Donderdag, 22 augustus 2013

Wie is ons? De mensen die willen dat Leefbaar Rotterdam een SP-koers gaat varen waar geen greintje ambitie te bekennen. Ten koste van de Rotterdammers? Wat ten koste van Rotterdammers gaat is dat andere steden die geldpotten lekker gaan gebruiken die Rotterdam laat liggen. Met jouw instelling Panthera, zou er niets gebouwd worden in Rotterdam. Alles kost geld en liever dat er in Rotterdam geïnvesteerd wordt dan onze concurrent steden. Ten koste van Feyenoord en ook Rotterdam willen scoren met de smoes van, “Kijk ons eens opletten op de centen van de burger”, terwijl men vele andere projecten van nu waar enorm veel meer overheidsgeld inzit gewoon zonder blikken of blozen door laat gaan, dat is gewoon heel erg laag. Wat een saaie éénzijdige ambitieloze stad is Rotterdam aan het worden zeg. Hele nare SP-sfeer waar zelfs Leefbaar Rotterdam zich niet aan kan ontrekken. Van Groen Links en SP verwacht je die dingen, maar niet van Leefbaar.


Door Pantera op 20:15 - Woensdag, 21 augustus 2013

oh please jandeman ga huilen

1 wedstrijd dat is alles, wil je werkelijk voor 1 wedstrijd een stadion bouwen met veel te veel zitplaatsen en waar als het fout gaat elke rotterdammer (wel de werkende dan toch) de prijs van gaat betalen. Dit nog los van dat je vrijwel zeker een wedstrijd uit een voorronde zal krijgen, je denkt toch niet dat de finale of halve finale in amsterdam gespeeld gaat worden (arena zou al moeten worden aangepast voor een kwartfinale) die wedstrijden gaan zowiezo naar de financiële grootmachten in eufa

Als de casus van de club degelijk was hadden ze de financiering zonder hulp rond gekregen. Als dat stadion zo belangrijk is waarom doen de fans dan zelf niet met de vriendenclub een duit in de zak

maar alsjealsjeblieft hou op met dat ge%$#% over dat stadion totdat je een betrouwbaar plan heeft dat niet ten koste van de rotterdammers gaat, of koop een seizoenskaart voor de arena en laat ons met rust


Door jandeman op 7:33 - Woensdag, 21 augustus 2013

Amsterdam kandidaat speelstad EURO 2020

Zojuist meldt het nieuwe tv-sportprogramma Fox Sport Centraal dat Amsterdam zich als speelstad kandidaat heeft gesteld voor EURO 2020. In dat jaar wordt het Europees Kampioenschap voetbal in 13 Europese steden afgewerkt.


Namens Nederland zou dat dus de hoofdstad zijn. Jaap de Groot, chef Telesport, zegt in Fox Sport Centraal: “Omdat de KNVB voor 1 september bij de UEFA een kandidaatstad moet opgeven, begint de tijd te dringen. Aanvankelijk leek het tussen Rotterdam en Amsterdam te gaan, maar omdat er nu geen duidelijkheid is over de nieuwe Kuip bleef de Amsterdam ArenA als enige mogelijkheid over”.

De Groot vervolgt: “Het officiële bid moet straks in april 2014 bij de UEFA worden ingeleverd. Dit zal na overleg tussen de KNVB, het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam en de Amsterdam ArenA gebeuren.”
——————————
Dit Leefbaar houdt gewoon niet van Rotterdam en de Rotterdamse evenementen. Nog steeds een zware teleurstelling. Ik zie op ambitie punten geen verschil tussen de SP/Groen Links en Leefbaar Rotterdam meer. Dit is gewoon ernstig.


Door Sprens op 13:29 - Woensdag, 14 augustus 2013

Die link werkt niet Beverman. Is ook niet nodig, want volgens mij is het Zomerfestival het voormalige Caraïbische carnaval, waarbij een paar keer slachtoffers gevallen zijn.

Ik verdeel niet, maar constateer.


Door Hans_Dalhuisen op 20:40 - Dinsdag, 13 augustus 2013

warom de activiteiten niet combineren???? het zijn evenementen die op elkaar lijken. In deze moeilijke tijd is dit de beste oplosing


Door Beverman op 17:11 - Dinsdag, 13 augustus 2013

Je zal de link naar de foto moeten copy->pasten om het te bekijken.


Door Beverman op 17:08 - Dinsdag, 13 augustus 2013

http://www.metronieuws.nl/010/zomercarnaval-verloopt-zonder-grote-incidenten/SrZlgC!ANZMyIHwrgZpM/

Beste Sprens om je te helpen heb ik een foto geplaatst van het Zomercarnaval. Je zit dit echt uit je duim te zuigen. Ben diverse keren naar dit festival geweest en de meeste bezoekers zijn blanken uit alle uithoeken van Nederland. De Rotterdamse middenstand vaart er op die dag ook wel bij, gezien de volle terrassen. Waarom probeer je een soort controverse te creeëren die er gewoon niet is. Het stoppen van de Dance parade is echt niet de schuld van de mensen die het zomercarnaval organiseren of bezoeken. Jij sleept ze met de haren erbij. Van mij mag de Dance parade terugkomen. Maar probeer a.u.b. niet een soort verdeeldheid te zaaien die er gewoon niet is.


Door Sprens op 9:39 - Dinsdag, 13 augustus 2013

Waarom niet gewoon de waarheid gezegd?
Kijk naar de foto’s van de bezoekers van de Dance Parade en het Caribian Carnaval?
Autochtoon versus allochtoon. Logisch toch dat dit stadsbestuur voor haar electoraat kiest. Discriminatie van autochtonen wordt oprnlijk beleden en heet positieve discriminatie of afspiegelingsbeleid. Dat afspiegelen gaat altijd op uiterlijk en is dus ook discriminatie. Ik heb het jaren geleden bij RADAR (mag die vuilniszak etc.)aangekaart en uiteraard nul op het rekest. Minder en slechter behandelen van autochtonen is regel bij de politiek correcte goedmensen en MSM.

Past in de tactiek van opdeling en bewuste stemmingmakerij, die sinds 2006 is ingevoerd.


Door jandeman op 9:47 - Zondag, 11 augustus 2013

Dance Parade moet inderdaad terugkomen. Rotterdam leeft van grote evenementen. Jammer dat Leefbaar niet zo vooruitstrevend dacht, richting een nieuw stadion. Dit zit me als Leefbaar Rotterdam stemmer nog steeds flink dwars.

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Dossier: Dance Parade

Laatste nieuws