Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 11 juni 2015

‘Cultuur niet behandelen als kasplantje’


Leefbaar Rotterdam-raadslid Bart-Joost van Rij vindt dat er voldoende ruimte moet zijn voor nieuwe cultuurinitiatieven om zich zelfstandig te ontwikkelen. Dat zei hij gisteren bij de bespreking van het cultuurplan 2017-2020 van wethouder Adriaan Visser (Cultuur).

Ruimte voor ondernemen
Als nieuwe initiatieven in de cultuursector niet voldoende zelfstandig kunnen ontwikkelen, voorziet Van Rij te veel sturing door bestaande spelers, waardoor échte vernieuwing wordt belemmerd. “Als Leefbaar Rotterdam zijn wij van mening dat nieuwe initiatieven zelf een weg kunnen vinden naar levensvatbaarheid. Geef ze de ruimte, laat ze pionieren, laat ze ondernemen. Als je cultuur behandelt als kasplantje, komt die vernieuwing niet van de grond”, aldus Van Rij. 

Kijk naar behoeften Rotterdammer
Ook gaf Van Rij aan dat Rotterdammers meer betrokken moeten worden bij het plan. “Er wordt veel samengewerkt tussen de sector en de gemeente, maar ik ben ook benieuwd naar de visie en de behoeften van het Rotterdamse publiek. Cultuur is te belangrijk om over te laten aan een kleine groep. Voordat we het plan vaststellen, moeten we dus meer informatie verkrijgen over wat de Rotterdammer zélf wil.”

Dossier: Bart-Joost van Rij

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws