Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 17 april 2015

Leefbaar blijft kritisch op plannen collectiegebouw


Afgelopen donderdag maakte het stadsbestuur bekend dat zij instemt met het plan van het Boijmans van Beuningen voor een nieuw te bouwen collectiegebouw. Daarmee legt het een negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur naast zich neer. Ondanks de instemming van het stadsbestuur blijft Leefbaar Rotterdam zeer kritisch op de plannen en staat zij niet achter het gemaakte besluit.

Al eerder zorgen geuit
Al eerder liet Leefbaar Rotterdam haar zorgen en kritiek rondom het collectiegebouw doorklinken. Fractievoorzitter Anton Molenaar schreef recent nog een helder opiniestuk waarin hij zijn bedenkingen uiteenzette. Ook nu het stadsbestuur haar steun heeft uitgesproken voor het plan blijft Molenaar achter zijn bedenkingen staan: ‘Tegen stemmen mag, er is niets over het collectiegebouw in het coalitieakkoord vermeld.’ Dat de fractie van Leefbaar Rotterdam nu ingaat tegen haar vertegenwoordiging in het stadsbestuur, is volgens Molenaar ‘heel duaal. De boel is niet dichtgetimmerd. Dat kan je ook positief zien’.

Nog niet overtuigd
Leefbaar Rotterdam-raadslid Bart-Joost van Rij ziet niet in waarom met dit besluit de plannen, zoals gepresenteerd door het museum, nu als positief gezien moeten worden. ‘Tot op heden heeft het stadsbestuur ons slechts een door het Boijmans opgestelde reclamefolder voorgeschoteld. Ze zullen echt met wat beters moeten komen, willen wij ‘ja’ zeggen tegen het collectiegebouw’,” aldus Van Rij.

Zie ook:
- Depot de pot op?

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Bart-Joost van Rij

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws