Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 03 juli 2017

Coalitie (LR, D66, CDA) maakt doorstart met steun CU-SGP


De Rotterdamse coalitie (LR, D66, CDA) maakt een doorstart met steun van de CU-SGP. Vanavond bereikten de partijen een ‘zomerakkoord’. In ruil voor de steun krijgt de CU-SGP o.a. extra geld voor armoedebestrijding. Daarmee is de continuïteit van het stadsbestuur gewaarborgd. “We houden de sleutels van de stad in handen en gaan verder met ons karwei: Rotterdam sterker en leefbaarder maken!”, aldus partijleider Joost Eerdmans.

Nadat vorige week Mo Anfal zetelroof pleegde en overstapte naar NIDA, verloor de coalitie haar meerderheid in de gemeenteraad. Het leidde tot een bestuurscrisis, waardoor de coalitie extra steun moest zoeken bij de oppositie. In de afgelopen week werden met diverse partijen gesprekken gevoerd, waarvan de gesprekken met de CU-SGP uiteindelijk het meest kansrijk bleken.

Het akkoord met de CU-SGP schrapt geen bestaande coalitiewensen. Wel wil de partij extra geld voor armoedebestrijding. Het Jeugd-tegoed en het AOW-tegoed gaan omhoog en er gaat extra geld naar de aanpak schuldhulpverlening. Ook de 50 euro bonus voor werkende minima – een plan van Leefbaar Rotterdam – gaat omhoog. Daarnaast komen alle minima in aanmerking voor de bonus. Het totale onderhandelingspakket bedraagt 16,4 mln. euro.

Fractievoorzitter Ronald Buijt: “Rotterdammers willen geen gedoe, maar een stadsbestuur dat haar verantwoordelijkheid neemt. Met dit akkoord is de continuïteit van het stadsbestuur gewaarborgd. Ons beleid op het gebied van veiligheid, integratie en lastenverlaging blijft staan als een huis. Ook aan ons belangrijke Plan Oost verandert niets.”

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Ronald Buijt

Laatste nieuws